Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Balesetben maghalt egy magyar barlangász

2005.07.22. 10:08
Lezuhant egy magyar férfi a spanyol Torca del Cerro barlangban egy kötéltechnikai manőver közben. Holttestének kiemelése több napot vesz igénybe, mert nagyon nehéz körülmények között zajlik a mentés.
Spanyolország legmélyebb barlangjában csütörtökön késő délután lezuhant egy magyar barlangász, és életét vesztette - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Barlangi Mentőszolgálat oktatási és módszertani vezetője, a madridi magyar konzul a halálhírt nem tudta megerősíteni az MTI-nek.

A barlangot kutató magyar expedíció egyik tagja a Picos de Europa hegyben, a Torca del Cerro barlang mínusz 380 méteres szintjén kötéltechnikai manőver közben lezuhant, és életét vesztette - mondta el Kucsera Márton.

Tájékoztatása szerint a spanyol barlangi mentőszolgálat megkezdte a szerencsétlenül járt fiatalember holttestének felszínre hozatalát, ami feltehetően több napot vesz igénybe, mert nagyon nehéz körülmények között zajlik a mentés.

Közlése szerint a szerencsétlenül járt fiatalember, valamint a magyar expedíció tagjainak hozzátartozóit is értesítették az esetről. Fazekasné, Berkes Júlia, madridi magyar konzul pénteken délelőtt az MTI-nek telefonon azt mondta, hogy a helyszínen lévő magyar barlangászok sem tudják pontos információt adni arról, hogy mi történt az 1500 méter mély barlangban.