Illés
17 °C
29 °C

Túl van az életveszélyen a baseballütős támadó

2003.09.17. 15:37
A baseballütő nem volt elégséges felszerelés egy miskolci őrző-védő cég tulajdonosa ellen. A férfi ugyanis pisztolyt rántott és lelőtte az egyik támadót, bár állítása szerint csak a levegőbe célzott.
Túl van a közvetlen életveszélyen az a férfi, aki egy társával együtt rátámadt egy Borsod megyei biztonsági cég tulajdonosára Miskolcon. A két támadó kedden késő éjjel, 10-11 óra körül, a lakása előtt rontott rá egy baseballütővel az ismert helybéli őrző-védő cég tulajdonosára. Az autójából kiszálló sértettnél azonban nála volt a 9 milliméteres önvédelmi pisztolya, és azonnal tüzet is nyitott a két támadóra. A cégvezető állítása szerint háromszor lőtt el a két férfi mellett, ennek ellenére az egyiküket életveszélyes sérülésekkel, vese- és májlövésekkel kellett kórházba szállítani. Társának a lövöldözés végeztével sikerült elmenekülnie, és egy közeli benzinkúttól segítséget kérnie a rendőröktől.

A meglőtt férfit a mentők sokkos állapotban szállították kórházba, ahol több operáción is átesett. Jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, de továbbra is rendőrök vigyáznak rá. Társát a megyei kapitányság egyenruhásai szintén előállították. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a lövöldözés körülményeit. Ezek pontosítása után derülhet majd ki, hogy bűncselekményt követett-e el az önvédelmi cég vezetője, vagy jogosan védte meg magát fegyverével. Tekintettel arra, hogy a megtámadott férfi cége speciális biztonsági feladatokat látott el, a rendőrség vizsgálja azt is, hogy voltak-e megbízói a támadóknak, illetve milyen módon függ össze a támadás a cég tevékenységi körével.