Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl van az életveszélyen a baseballütős támadó

2003.09.17. 15:37
A baseballütő nem volt elégséges felszerelés egy miskolci őrző-védő cég tulajdonosa ellen. A férfi ugyanis pisztolyt rántott és lelőtte az egyik támadót, bár állítása szerint csak a levegőbe célzott.
Túl van a közvetlen életveszélyen az a férfi, aki egy társával együtt rátámadt egy Borsod megyei biztonsági cég tulajdonosára Miskolcon. A két támadó kedden késő éjjel, 10-11 óra körül, a lakása előtt rontott rá egy baseballütővel az ismert helybéli őrző-védő cég tulajdonosára. Az autójából kiszálló sértettnél azonban nála volt a 9 milliméteres önvédelmi pisztolya, és azonnal tüzet is nyitott a két támadóra. A cégvezető állítása szerint háromszor lőtt el a két férfi mellett, ennek ellenére az egyiküket életveszélyes sérülésekkel, vese- és májlövésekkel kellett kórházba szállítani. Társának a lövöldözés végeztével sikerült elmenekülnie, és egy közeli benzinkúttól segítséget kérnie a rendőröktől.

A meglőtt férfit a mentők sokkos állapotban szállították kórházba, ahol több operáción is átesett. Jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, de továbbra is rendőrök vigyáznak rá. Társát a megyei kapitányság egyenruhásai szintén előállították. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a lövöldözés körülményeit. Ezek pontosítása után derülhet majd ki, hogy bűncselekményt követett-e el az önvédelmi cég vezetője, vagy jogosan védte meg magát fegyverével. Tekintettel arra, hogy a megtámadott férfi cége speciális biztonsági feladatokat látott el, a rendőrség vizsgálja azt is, hogy voltak-e megbízói a támadóknak, illetve milyen módon függ össze a támadás a cég tevékenységi körével.