Ábrahám
17 °C
29 °C

Denevér főtt az iowai nő reggeli kávéjába

2008.09.28. 08:11
Akár a veszettséget is elkaphatta volna a kávéfőzőjét figyelmetlenül tisztító amerikai nő. Az eset korántsem egyedi az évnek ebben az időszakában.

A kelet-iowai nő a szokásos módon készítette el kávéját. Előző este beindította a gépet, hogy reggelre friss kávéval indíthassa a napot. Másnap este azonban arra lett figyelmes, hogy a kávégép szűrőjében egy döglött denevér is lapul, számol be a bizarr esetről a The Gazette című helyi lap.

Az átfőzött állat maradványait a hatóságok azonnal megküldték az oakdale-i higieniai laboratóriumnak vizsgálatra, ugyanakkor az állat agyveleje annyira megfőtt a kávégépben, hogy a szakemberek nem tudták megállapítani, veszett volt-e a példány.

A vizsgálatra egyébként azért van szükség az ilyen, vagy hasonló esetekben, mert a denevérek éppen az évnek ebben a szakaszában hajlamosak megkapni az emberre is veszélyes veszettséget.

Bármennyire is bizarrnak és különösnek hangzik az iowai nő esete, nem ő az első, aki denevért ivott reggelire. Két évvel ezelőtt szintén egy iowai nő talált egy megfulladt denevért teafőzőjében. A denevérek meleg búvóhelyet keresve találnak rá a különféle háztartási gépekre.

Az Egyesült Államokban évente 20-40 ezer ember kap kezelést a veszettséggel összefüggő fertőzésveszély miatt.