Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Denevér főtt az iowai nő reggeli kávéjába

2008.09.28. 08:11
Akár a veszettséget is elkaphatta volna a kávéfőzőjét figyelmetlenül tisztító amerikai nő. Az eset korántsem egyedi az évnek ebben az időszakában.

A kelet-iowai nő a szokásos módon készítette el kávéját. Előző este beindította a gépet, hogy reggelre friss kávéval indíthassa a napot. Másnap este azonban arra lett figyelmes, hogy a kávégép szűrőjében egy döglött denevér is lapul, számol be a bizarr esetről a The Gazette című helyi lap.

Az átfőzött állat maradványait a hatóságok azonnal megküldték az oakdale-i higieniai laboratóriumnak vizsgálatra, ugyanakkor az állat agyveleje annyira megfőtt a kávégépben, hogy a szakemberek nem tudták megállapítani, veszett volt-e a példány.

A vizsgálatra egyébként azért van szükség az ilyen, vagy hasonló esetekben, mert a denevérek éppen az évnek ebben a szakaszában hajlamosak megkapni az emberre is veszélyes veszettséget.

Bármennyire is bizarrnak és különösnek hangzik az iowai nő esete, nem ő az első, aki denevért ivott reggelire. Két évvel ezelőtt szintén egy iowai nő talált egy megfulladt denevért teafőzőjében. A denevérek meleg búvóhelyet keresve találnak rá a különféle háztartási gépekre.

Az Egyesült Államokban évente 20-40 ezer ember kap kezelést a veszettséggel összefüggő fertőzésveszély miatt.