Harminc évre ítélték a bátaszéki benzinkutas gyilkosát

2005.09.06. 15:37
Hatvan késszúrással ölte meg ismerősét egy bátaszéki férfi. A benzinkutas gyilkosa legkorábban harminc év múlva szabadulhatna.

Legkorábban harminc év után szabadulhat a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében az a férfi, aki a vád szerint meggyilkolt egy benzinkutast Bátaszéken. A tolnai kisváros benzinkútjának kezelőjét még 2003. április 7-én éjszaka hatvan késszúrással ölte meg az akkor 22 éves bátaszéki fiatalember.

Hatvan döfés és szúrás

A rablógyilkos a helyszínről háromnapi bevételt, csaknem 700 ezer forintot vitt el. Dunaszekcsőn még aznap előkerült egy véres szabadidőruha, egy cipő és egy Avanti feliratú pénzkazetta. A gyanúba keveredett bátaszéki férfiról kiderült, hogy rendszeresen látogatta a helyi benzinkutat. A vádlott állítása szerint tartozásai miatt volt szüksége a pénzre. Késsel felfegyverkezve látogatta meg az ismerős benzinkutast, aki már lefekvéshez készülődött, de beszélgetésbe elegyedett vele. A fiatalember ekkor nekirontott a kutasnak, és összesen 53-szor vágta bele a kést. Ezután magához vette a pénzes kazettát, amit kiürítve, véres ruháival együtt eldobott, és amelyet egy hajléktalan később megtalált.

A vádlottat első fokon a Tolna Megyei Bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, azzal a kiegészítéssel, hogy legkorábban 30 év után lehessen szabadlábra bocsátani. A nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt kimondott ítéletet kedden a Pécsi Ítélőtábla is helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

  • Hírek
  • Bankszámla