Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

Elkapták pizsamás Batmant

2003.05.26. 19:20
Több körözött bűnözőt fogott el a rendőrség a napokban, köztük azt Batmanként emlegetett 28 éves férfit, aki április 7-én szökött meg a budapesti Árpád Kórház első emeleti ablakán keresztül.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfői tájékoztatása szerint több mint 10 rendbeli, csoportosan elkövetett fegyveres rablás és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás alá vont férfit egy budapesti belvárosi étteremben fogták el titkos információgyűjtés után, egy másik, zsarolás és szándékos gázolás miatt körözött 29 éves személlyel együtt.

A férfi még 1999. december 3-án, a rendőrség Teve utcai székházának nyolcadik emeleti függőfolyosójáról ugrott le, amikor kihallgatásra vitték. Az ugrásból származó maradandó egészségi károsodása miatt utókezelésre vitték az Árpád Kórházba, ahonnan a 9 éves jogerős büntetését töltő férfi - kihasználva az őrök figyelmetlenségét - 2003. április 7-én kiugrott az első emeleti ablakon és elmenekült egy rá várakozó autóval, amit a barátnője vezetett. A férfi szökésében közreműködő barátnőt még körözik.

A rendőrség tájékoztatása szerint Budapesten, a Blaha Lujza téren egy 23 éves, fiatalembert is elfogtak, akit lopások és csalások gyanúja miatt 12 rendőri szerv körözött immár két éve. A nyomozás során titkos információgyűjtést is folytattak. A férfi elfogásánál erőszakot alkalmaztak, mert ellenállást tanúsított.

A közlés szerint mindkét ügyben a célkörözési alosztály járt el, amelyet három éve hoztak létre a súlyos bűncselekmények elkövetőinek elfogására.