Ágnes
-5 °C
2 °C

Vérfertőző erőszak egy éven át

2002.12.16. 07:12
Édesapja és tizenhat éves fiútestvére kényszerített egy éven keresztül erőszakos nemi közösülésre egy tizenkét éves bátmonostori kislányt. Az áldozat múlt héten jelezte az esetet osztályfőnökének. A tanár a községi jegyzőhöz, a jegyző rendőrséghez fordult, a bajai nyomozók szombaton őrizetbe vették az apát és a fiút - írja a Magyar Hírlap.
A kislány a múlt hét közepén beszélt apja és bátyja erőszakoskodásáról édesanyjának, majd anyja javaslatára osztályfőnökének is. A tanár azonnal jelentette az esetet a bátmonostori polgármesteri hivatal jegyzőjének. A jegyző pénteken tett írásbeli feljelentést a bajai rendőrkapitányságon.

Az anya is tudhatta

A rendőrök a gyanú beigazolódása után megindították a nyomozást - írja a Magyar Hírlap. Az apa és a fiú őrizetbe vétele után a kislány apja részleges beismerő vallomást tett. A napilap információi szerint a rendőrség várhatóan hétfőn indítványozza a két gyanúsított előzetes letartóztatását. A nyomozók vizsgálják az anya viselkedését is, feltételezéseik szerint az asszony tudhatott az erőszakról, csak nem merte jelenteni a történteket. Amennyiben az erőszak beigazolódik, négy-hat év börtön vár a vérfertőzőkre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!