Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vérfertőző erőszak egy éven át

2002.12.16. 07:12
Édesapja és tizenhat éves fiútestvére kényszerített egy éven keresztül erőszakos nemi közösülésre egy tizenkét éves bátmonostori kislányt. Az áldozat múlt héten jelezte az esetet osztályfőnökének. A tanár a községi jegyzőhöz, a jegyző rendőrséghez fordult, a bajai nyomozók szombaton őrizetbe vették az apát és a fiút - írja a Magyar Hírlap.
A kislány a múlt hét közepén beszélt apja és bátyja erőszakoskodásáról édesanyjának, majd anyja javaslatára osztályfőnökének is. A tanár azonnal jelentette az esetet a bátmonostori polgármesteri hivatal jegyzőjének. A jegyző pénteken tett írásbeli feljelentést a bajai rendőrkapitányságon.

Az anya is tudhatta

A rendőrök a gyanú beigazolódása után megindították a nyomozást - írja a Magyar Hírlap. Az apa és a fiú őrizetbe vétele után a kislány apja részleges beismerő vallomást tett. A napilap információi szerint a rendőrség várhatóan hétfőn indítványozza a két gyanúsított előzetes letartóztatását. A nyomozók vizsgálják az anya viselkedését is, feltételezéseik szerint az asszony tudhatott az erőszakról, csak nem merte jelenteni a történteket. Amennyiben az erőszak beigazolódik, négy-hat év börtön vár a vérfertőzőkre.