Piroska
3 °C
4 °C

Áramot vezetett a főnök a raktárajtóba

2008.04.08. 13:48
Egy battonyai állattenyésztő telep főnöke egyik beosztottját utasította, hogy vezessen áramot a raktár ajtajába, így akart védekezni a tolvajok ellen. Szakértők szerint az áramütés halálos is lehetett volna. A rendőrség vádemelést javasolt.

Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a rendőrök egy battonyai állattenyésztő telep dolgozóját, főnökét pedig felbujtással. A telep tulajdonosa arra utasította beosztottját, hogy vezessen áramot a terményraktár ajtajába.

Az esetről egy szintén ott dolgozó fiatalember tett feljelentést még februárban, miután kétszer is megrázta a raktárajtó kilincse. Az áramütött munkás csak vastag gumitalpú cipőjének köszönheti hogy életben maradt. Az ügyben nemrég készültek el a szakértői jelentések, ezek alapján a rendőrség vádemelést javasol.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a mezőgazdasági telepen dolgozó fiatalember azután tett feljelentést, hogy másodszor szenvedett áramütést a munkahelyén.

Azóta kiderült, hogy a tolvajok ellen a tulajdonos utasítására egy dolgozó helyezte áram alá a takarmányraktár ajtaját, a tolvajok ellen. A nemrég elkészült orvos szakértői jelentés szerint az áramütés halálos is lehetett volna. A szakértő szerint az ajtó egyébként a raktárral szomszédos istállóban tartott állatokra is veszélyt jelentett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!