Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Meghalt egy Balaton-átúszó

2004.08.01. 17:04
Kapcsolódó cikkek (1)
Meghalt a csaknem ötezer résztvevőt vonzó Balaton-átúszás egyik résztvevője, közölte a rendőrség. A 44 éves férfi úszás közben lett rosszul, a szervezők a partra vitték a férfit, de az orvosok nem tudtak rajta segíteni.
Meghalt a vasárnapi Balaton-átúszás egyik résztvevője - közölte a rendőrség az MTI-vel. A 44 éves férfi úszás közben rosszul lett, a versenyt biztosítók kiemelték egy csónakba és kivitték a boglári partra, ahol az orvosok másfél órán át küzdöttek az életéért - mondta Kokas Sándor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a herendi férfit többször újraélesztették, de nem tudták megmenteni. Csaknem ötezren, pontosan 4960 indultak a 24. Balaton-átúszáson. A Révfülöp és Balatonboglár közötti úszáson 5,2 kilométeres a táv.

Vitorláshalál Boglárnál

Kokas Sándor egy másik, a Balaton-átúszás közelében, Balatonboglárnál délelőtt történt vízi balesetről is beszámolt. Tájékoztatása szerint egy vitorlázó férfi a hajóról a vízbe ugrott, hogy valamit megjavítson, ekkor elmerült, s bár egy-két perc múlva a Balaton-átúszást biztosító mentők és a rendőrök a helyszínre értek, már csak a holttestét tudták kiemelni - közölte a sajtóreferens.