Valér
4 °C
8 °C

Negyvenmilliárdos a követelés a Baumaggal szemben

2004.08.05. 08:14
Szinte üres a Baumag cégeinek kasszája. A BRFK tájékoztatása szerint 162 ingatlan van az ügyvezető és családja nevén. Az egyik lakásnak Balázs László ügyvezető tizenkilenc hónapos kisfia a tulajdonosa.
Néhány százezer forint van annak a 20 Baumag-cégnek a kasszájában, amelyek számláit júniusban zárolták, értesült a Blikk. A 40 milliárd forintot megközelítő követelésekkel szemben csak a felszámolás alatt lévő Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet egyéb forrásból származó vagyona állítható.

A BRFK tájékoztatása szerint az ügyben zárolt összes ingatlan közül 162 Balázs László, a cég házi őrizetben lévő ügyvezetője és családtagjai - felesége és kisfia - nevén van.

A Blikk egyéb forrásból kiderítette, hogy a cégvezető XI. kerületi, 96 négyzetméteres lakásának tizenkilenc hónapos kisfia a tulajdonosa.

Az ügyészség úgy döntött, hogy felszabadít nyolc számlát a biztosítási intézkedés alól, hogy egyes cégek működni tudjanak.

"Nem csodálkozom rajta, ha nincs pénz a számlákon, azok után, hogy tavaly ősszel a befektetők megrohamozták a szövetkezetet, és ameddig csak lehetett, igyekeztünk minden igényt kielégíteni" - fejtette ki Balázs László, akit a BRFK csalás bűntettével gyanúsít.

Balázs azt mondta, hogy nem számolta össze, hogy hány ingatlan van az ő és a családtagjai nevén. "Az otthonomon kívül csak 700-900 hektárnyi termőföld van a tulajdonunkban, ezek lehet, hogy 100 fölötti helyrajzi számon szerepelnek" - közölte.

Otthona pedig azért került a kisfia nevére, mert, mint mondta, egy válással a háta mögött megfontoltabban döntött ingatlanja sorsáról.