Ervin
14 °C
22 °C

Anyavédő testvérgyilkosság

2006.04.05. 12:39
Családon belüli erőszak vezetett a Kecskemét mellett történt testvérgyilkossághoz. A 35 éves nő a saját testvérétől próbálta védelmezni magatehetetlen édesanyját. Felindulásában végül szíven szúrta 40 éves bátyját, amiért a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Dulakodás közben több késszúrással megölte testvérét az a kecskeméti nő, akit jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a 35 éves Kapás Ibolya Margit egy Kecskemét melletti tanyán élt gyermekeivel és édesanyjával, valamint negyvenéves bátyjával. Tavaly június 10-én a nő testvére egész nap borozott, így az esti órákra lerészegedett. Kapás Ibolya Margit és gyermekei tévét néztek, majd elaludtak.

Később az asszony arra ébredt, hogy testvére ráfekszik a 88 éves anyjukra. Ekkor jutott eszébe, hogy magatehetetlen, ágyhoz kötött édesanyja azt mondta, korábban a férfi - azaz a fia - több alkalommal is megerőszakolta. Ezért a nő az ágyhoz ment, és lehúzta az idős asszonyról a testvérét.

Dulakodni, vitatkozni kezdtek, az udvarra kerültek, majd mindketten a földre estek. A házba visszatérve a konyhában a férfi egy virágcserepet dobott húga felé, de nem találta el. A történtek miatt felindult állapotba került asszony ekkor a mosogatóból előkapott egy kést, és többször a testvérébe szúrta. A férfi a konyhában összeesett, a nő ekkor hívta ki a mentőket. A férfi életét már nem lehetett megmenteni, a szívét ért szúrás miatt még a mentőautó kiérkezése előtt meghalt.

A bíróság erős felindulásból elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek Kapás Ibolya Margitot, ezért két év, végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.