Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lenyomná a Playboyt a német Beate Uhse

2002.03.13. 18:34
A német szexipari cég kemény kampányba kezd, hogy átvegye az elsőséget a Playboytól. Nagyobb szeletet akarnak az egymilliárd eurós forgalmú európai szexpiac tortájából. A közeljövőben 200 új szexüzletet nyit a cég.
Nyolc hónappal a cégalapító és névadó halála után a német Beate Uhse szexipari vállalkozás világelsőségre tör: a Financial Times németországi kiadása szerint a cég vezetője stratégiaváltást akar, úgy, hogy öt éven belül a világ legnagyobb forgalmú erotikus vállalkozását, a Playboyt lekörözzék.

Terpeszkednek

A forgalom növeléséhez tévéhirdetési kampányok és a 200 szexüzletből álló hálózat arculatának "kifényesítése" is hozzátartozik. Eddig, mint az igazgató állítja, csupán a férfilakosság 10 százalékához szóltak, most elgondolkodnak azon, hogyan tudnák megnyerni a többieket is. Áprilisban a norvégiai Bergenben nyitnak leányvállalatot.

Csökkenő profit, növekvő forgalom

A 2001-es üzleti évben a konszern profitja becslések szerint 26 százalékkal 10 millió euróra esett vissza. A forgalom viszont 30 százalékkal 217 millió euróra nőtt tavaly.

A flensburgi székhelyű cég becslései szerint az európai szexpiac éves forgalma 1 milliárd euró. A Beate Uhse AG papírja 1,90 százalékos nyereséggel 10,70 euró volt a frankfurti értéktőzsdén.