Ilona
17 °C
32 °C

Fél üveg tömény volt a Széna téri túszejtõben

2007.05.17. 12:29
Az orvosszakértõi vizsgálat szerint berúgva ment bankot rabolni az exkommandós, Cseh István, akit a túszejtésbe torkollt akció után lelõttek a rendõrök.

A szakértõi vélemény szerint alkoholt és vélhetõen kábítószert is fogyasztott a Széna téri bankrabló - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) fõosztályvezetõje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Érezték a szagát

Csizner Zoltán alezredes, az NNI bûnügyi fõosztály vezetõje elmondta: elkészültek a szakértõi vélemények a két héttel ezelõtti bankrablás ügyében. A szakértõi vizsgálat megállapította: a férfi közepes szintû alkoholos befolyásoltság alatt állt, 1,7 ezrelékes volt a véralkoholszintje. A kihallgatott tanúk is elmondták, hogy érezték a férfin az alkoholszagot. Ez az alkoholos befolyásoltság a mozgásában, magatartásában nem jelentkezett, tudta koordinálni tevékenységét, de a tudatára hatással volt az alkohol - mondta.

Az alezredes hozzátette: a boncolás során olyan anyagmaradványokat is rögzítettek, amely a kábítószer fogyasztását valószínûsíti. Ennek kiderítése azonban hosszabb vizsgálatot igényel, a tényleges eredményt csak késõbb kapják meg.

Az Index számításai szerint a kimutatott 1,7 ezrelékes véralkoholszint alapján valószínûsíthetõ, hogy a bankrabló legalább 3,5 deciliter 40 százalékos szeszesitalt, azaz legalább fél üvegnyi töményt vagy annak megfelelõ mennyíségû más alkoholt fogyasztott a Széna téri akciója elõtt.