Jenő
-2 °C
6 °C

Fél üveg tömény volt a Széna téri túszejtõben

2007.05.17. 12:29
Az orvosszakértõi vizsgálat szerint berúgva ment bankot rabolni az exkommandós, Cseh István, akit a túszejtésbe torkollt akció után lelõttek a rendõrök.

A szakértõi vélemény szerint alkoholt és vélhetõen kábítószert is fogyasztott a Széna téri bankrabló - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) fõosztályvezetõje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Érezték a szagát

Csizner Zoltán alezredes, az NNI bûnügyi fõosztály vezetõje elmondta: elkészültek a szakértõi vélemények a két héttel ezelõtti bankrablás ügyében. A szakértõi vizsgálat megállapította: a férfi közepes szintû alkoholos befolyásoltság alatt állt, 1,7 ezrelékes volt a véralkoholszintje. A kihallgatott tanúk is elmondták, hogy érezték a férfin az alkoholszagot. Ez az alkoholos befolyásoltság a mozgásában, magatartásában nem jelentkezett, tudta koordinálni tevékenységét, de a tudatára hatással volt az alkohol - mondta.

Az alezredes hozzátette: a boncolás során olyan anyagmaradványokat is rögzítettek, amely a kábítószer fogyasztását valószínûsíti. Ennek kiderítése azonban hosszabb vizsgálatot igényel, a tényleges eredményt csak késõbb kapják meg.

Az Index számításai szerint a kimutatott 1,7 ezrelékes véralkoholszint alapján valószínûsíthetõ, hogy a bankrabló legalább 3,5 deciliter 40 százalékos szeszesitalt, azaz legalább fél üvegnyi töményt vagy annak megfelelõ mennyíségû más alkoholt fogyasztott a Széna téri akciója elõtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?