Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckhamet meg kell zabálni

2002.12.17. 10:53
A világbajnokság óta a szigetországban hatalmas népszerűségnek örvendő futballista csokoládémásával lepte meg a lelkes rajongókat egy japán édességforgalmazó .
A három méter magas csokoládéfigura eufórikus ünneplés közepette ábrázolja a futball- és médiasztárt. A Tokióban rendezett "szoboravatásra" rajongók százai érkeztek, a tulajdonos, Meiji Seika legnagyobb örömére. Az édességgyáros az akcióval új, mandulaízesítésű termékének akart marketinghátszelet biztosítani. Bejött. Az eseményről még a BBC is tudósított. A magas labdát lecsapva az egyik hölgyszurkoló a riporterek felé fordulva kijelentette: "Igen, én megenném Backhemet!"

Pénz beszél

A japán Beckham-mánia nem ismer határokat. Már a világbajnokság alatt is autógrammért sikoltozó szurkolók százai követték lépten-nyomon a Manchester United focistáját. A gazdaság helyi szereplői gyorsan felismerték a hisztériában rejlő lehetőségeket, és a Beckham házaspár lett az egyik legkeresettebb reklámhordozó a szigetországban. Legutóbb a Tokyo Beauty Centre szépségápolási cég országos kampányának főszereplői voltak, sajtóértesülések szerint legalább hárommillió dollárért. A cég szóvivője egyértelműen fogalmazott: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy Davidet és Victoriát szerepeltethetjük reklámainkban, mert igazán menő imidzsük van, és imádják őket a japánok."

Beckham nem csak a japán piacon hódít, többek között sportszerek, üdítőitalok, mobiltelefonok reklámozásával már eddig is több millió dollárral javította fel szerénynek éppen nem mondható jövedelmét.