Klaudia
-4 °C
2 °C

Mandela Beckhamnél lobbizott

2003.05.22. 10:45
A dél-afrikai foci-vb megrendezésének támogatásáról biztosította Nelson Mandelát David Beckham. A polgárjogi harcos ex-államfő "túl öreg" ahhoz, hogy Beckham hajáról nyilatkozzon, és attól is tart egy kicsit, hogy a "lelkesítő találkozás" Dél-Afrika legyőzésére sarkalja az angol válogatottat. "Nagy államférfiként" azonban megtette. amit a vb-rendezésért tennie kellett.
Elképesztő megtiszteltetés volt" - nyilatkozta ragyogó arccal David Beckham, az angol vállogatott csapatkapitánya Nelson Mandelával történt találkozásáról a SAPA dél-afrikai hírügynökségnek. Beckham és játékostársai a 2010 labdarugó-vb dél-afrikai megrendezésének támogatásáról biztosították a polgárjogi harcos volt államfőt.

Az angol válogatott csütörtökön barátságos mérkőzést játszik Dél-Afrikával, ezzel is támogatva az ország rendezési pályázatát. Mandela, aki Beckhamtől még egy a nevére kiállított, hármas számú válogatott mezt is kapott, meghatottan nyilatkozott a támogatásról. "Ha önök britek is támogatják elképzeléseinket, több másik ország is az oldalunkra állhat" - mondta az SAPA-nak.

Túl öreg Beckham hajához

A nyolcvannégy éves exelnököt Beckham új afrofrizurájáról is megkérdezték, de Mandela kitérő választ adott. "Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak erről a változásról" - nyilatkozta.

Lelkesítő mellékhatás

Irvin Khoza, a dél-afrikai labdarugó szövetség elnökhelyettese szerint egyébként az államfő eredetileg nem szívesen találkozott volna az angol csapattal. "Mandela túl inspiráló" - mondta. Az exelnök attól tartott, a találkozás annyira fellelkesíti az angolokat, hogy a végén legyőzik Dél-Afrikát. "Nagy államférfiként persze fogadta az angolokat" - tette hozzá Khoza.

Bár fellelkesítette őket, Mandela azért bízik az Afrikában száz év óta először játszó angolok legyőzésében. Jótanácsként büszkeségre bíztatta a dél-afrikai válogatottat. "Ha a világ egyik legjobb csapata ellen játszanak, egyenes derékkal kell küzdeniük" - bíztatta honfitársait a SAPA jelentése szerint.