Miklós
5 °C
12 °C

Kamu volt Beckham családjának elrablása

2003.06.02. 17:36
Megalapozatlannak ítélte a gyanú szerint Beckham családjának elrablására készülő öt bevándorló elleni vádakat egy brit bíróság. Az ügy koronatanújáról kiderült, hogy megbízhatatlan, a történetet valószínűleg a sztorit lehozó bulvárlap tízezer fontja inspirálta.
Ejtették a vádakat az állítólag Beckham családjának elrablására készülő kelet-európai bevándorló ellen Nagy-Britanniában. A News of the World című vasárnapi bulvárlap még tavaly novemberben közölt "szenzációs" leleplező riportot az egykori Spice Girl Victoria Beckham és két gyermekének elrablására szőtt tervről.

Beépültek

A lap állítása szerint oknyomozó újságírójuk "beszivárgott" a román és koszovói illegális bevándorlók öt fős csoportjába. A lap állítása szerint a csoport ötmillió fontot követelt volna Beckhamtől családjáért.

A hírre a rendőrség politikusoknak kijáró megerősített védelmet biztosított az amúgy is magántestőrök védelmét élvező, multimilliomos sztárcsaládnak. A News of the World kiadta informátorát is, a rendőrség hamarosan őrizetbe is vette az állítólagos emberrablókat.

Megbízhatatlan tanú

A bírósági eljárás során azonban a szintén koszovói albán származású koronatanú "megbízhatatlannak bizonyult. Mint kiderült, a bulvárlap tízezer fontért vette meg a sztorit a szintén illegális bevándorló, parkolóőrként dolgozó büntetett előéletű férfitól.

Az ügyben eljáró bíró a vád ejtése mellett döntött. Az esetet a brit főügyész elé terjesztette. A brit bulvársajtóban az utóbbi időben gyakorlattá vált, hogy komoly pénzeket fizetnek bármilyen, a sztárokról szóló történetekért bárkinek. A bíró a főügyész jogi állásfoglalását kérte az ügyben.