Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Robbantás végzett a rendőrség informátorával Bécsben

2004.09.20. 12:30
Kézigránáttal végeztek az osztrák rendőrség egyik informátorával. A boszniai szerbek titkos ausztriai fegyverraktárát leleplező nő pont a rendőrökkel találkozott volna, amikor merényletet követtek el ellene. A rendőrség megtalálta a fegyvereket.
Robbanás ölt meg egy nőt a bácsi Höhenstrassén hétfőn. A nő állítólag információkkal szolgált volna a boszniai szerbek Ausztriában elrejtett fegyvereiről, éppen egy az ügyben nyomozó újságíróval találkozott volna.

Harcra készültek

A boszniai szerbek titkos ausztriai fegyverraktárairól a News című hírmagazin számolt be először. A lap újságírója hétfőre találkozót beszélt meg informátorával, amire a nyomozóhatóságokat is elhívta. A találkozóra érkező rendőrök azonban már csak a nő holttestét találták a parkolóban.

Az informátorral kézigránát, vagy más harci robbanóeszköz végezhetett.

Megtalálták a fegyvereket

A News információi szerint a szerbek azért halmoztak fel fegyverkészleteket Ausztriában, mert úgy gondolták, hogy a délszláv háború oda is átterjedhet. Az informátor közölte, hogy a fegyvereket nem akarják eladni, megsemmisíteni pedig nem tudják, így azt át akarják adni a hatóságoknak, mert le akarják zárni "a délszláv történelemnek ezt a fejezetét".

A lap tájékoztatta a rendőrséget, amely fegyverekre bukkant a pontosan megnevezett helyszínen, az A1-es autópálya Bécs közeli szakasza mellett. A gallyakkal álcázott rejtekhelyen egyebek között Kalasnyikov géppisztolyokat, kézigránátokat és más harci eszközöket találtak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!