Ilona
17 °C
32 °C

Őrizetbe vették a pénzbehajtó gyilkosát

2006.09.07. 17:40
Emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy 44 éves építési vállalkozót a Veszprém megyei Nemeshanyban, aki halálosan megsebesített késével egy nála megjelenő pénzbehajtót.

Két fiatalember jelent meg a nemeshanyi építési vállalkozó lakásánál szerda este, s azt kiabálták az utcán, hogy jöjjön ki, beszédük van vele - mondta a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dániel-Tóth Zoltán elmondta: a kiabálásokra a férfi felesége válaszolt, miszerint a férje már aludni tért, hagyják békén.

A válasszal elégedetlen fiatalemberek közül az egyik a ház teraszára mászott, majd kifeszítette a bejárati ajtó zsalugáterét és az előszobába jutott, ahol összetalálkozott az időközben felébredt házigazdával - mondta a szóvivő. Hozzátette: a házigazda az előszoba asztaláról felkapott egy konyhakést, s a felé közeledőt többször megszúrta. Dániel-Tóth Zoltán elmondta, hogy a megsebesített, 26 éves fiatalember - aki a szomszéd községben, Káptalanfán lakott - a házból kimenekült, s kocsijával és társával együtt Devecser irányába elhajtott. Az orvosi ügyeletére igyekeztek, de a sérült útközben rosszul lett, s mire a mentők a helyszínre értek, már meghalt.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a késelés után a nemeshanyi vállalkozó az esetről bejelentést tett a tapolcai rendőrségen, ahol azt mondta: pénzbehajtók törtek rá és az egyiküket megsebesítette. A nyomozás szerint a két fiatalember valóban pénzbehajtás miatt kereste fel a 44 éves építési vállalkozót, s egy soproni megbízójuk nevében több százezer forintot követeltek tőle - mondta a szóvivő. Hozzátette: a rendőrség folytatja a vizsgálatot, tisztázni kell például azt, hogy a házigazda vállalkozó esetében szó lehet-e jogos védelmi helyzetről.