Olivér
5 °C
8 °C

Őrizetbe vették a pénzbehajtó gyilkosát

2006.09.07. 17:40
Emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy 44 éves építési vállalkozót a Veszprém megyei Nemeshanyban, aki halálosan megsebesített késével egy nála megjelenő pénzbehajtót.

Két fiatalember jelent meg a nemeshanyi építési vállalkozó lakásánál szerda este, s azt kiabálták az utcán, hogy jöjjön ki, beszédük van vele - mondta a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dániel-Tóth Zoltán elmondta: a kiabálásokra a férfi felesége válaszolt, miszerint a férje már aludni tért, hagyják békén.

A válasszal elégedetlen fiatalemberek közül az egyik a ház teraszára mászott, majd kifeszítette a bejárati ajtó zsalugáterét és az előszobába jutott, ahol összetalálkozott az időközben felébredt házigazdával - mondta a szóvivő. Hozzátette: a házigazda az előszoba asztaláról felkapott egy konyhakést, s a felé közeledőt többször megszúrta. Dániel-Tóth Zoltán elmondta, hogy a megsebesített, 26 éves fiatalember - aki a szomszéd községben, Káptalanfán lakott - a házból kimenekült, s kocsijával és társával együtt Devecser irányába elhajtott. Az orvosi ügyeletére igyekeztek, de a sérült útközben rosszul lett, s mire a mentők a helyszínre értek, már meghalt.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a késelés után a nemeshanyi vállalkozó az esetről bejelentést tett a tapolcai rendőrségen, ahol azt mondta: pénzbehajtók törtek rá és az egyiküket megsebesítette. A nyomozás szerint a két fiatalember valóban pénzbehajtás miatt kereste fel a 44 éves építési vállalkozót, s egy soproni megbízójuk nevében több százezer forintot követeltek tőle - mondta a szóvivő. Hozzátette: a rendőrség folytatja a vizsgálatot, tisztázni kell például azt, hogy a házigazda vállalkozó esetében szó lehet-e jogos védelmi helyzetről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?