Béla
12 °C
27 °C

Szexért szabadság

2001.07.26. 11:08
Egy bejelentést tevő prostituált szerint egy rendőr közösülést kért a szabadságért. A százados a kocsi kilincséhez bilincselte, majd megerőszakolta. Az ügyben már elindult a nyomozás.
Egy 19 éves nő, aki feltehetően prostituált, csütörtökön reggel a BRFK panaszirodáján bejelentést tett, mely szerint egy rendőr százados éjszaka a XIII. kerületben, a Váci úton igazoltatta, "megkocsikáztatta", majd az autóhoz bilincselte és megerőszakolta - erősítette meg az MTI információját Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Hozzátette: a bejelentés alapján a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megkezdte a vizsgálatot. Gyanúsítás, őrizetbe vétel nem történt.

A bejelentés szerint a szolgálatát egyedül teljesítő rendőr százados éjjel a Váci úton igazoltatta a lányt, beültette az autóba, a kerület elhagyatott részére vitte, és ott felajánlotta neki, ha közösül vele, elengedi. Ezután a lányt - előadása szerint - a rendőrtiszt a kocsi kapaszkodójához bilincselte, majd óvszerrel közösültek.

A szóvivő megjegyezte, hogy a feltételezett sértett nem feljelentést, hanem bejelentést tett a rendőrségen. Az ügyészségnek három napon belül kell döntenie arról, hogy a nyomozást elrendeli-e vagy megtagadja, esetleg feljelentés-kiegészítésről határoz. A Havaria Press értesülései szerint a százados ügyében elindult a nyomozás. A bejelentést követően a tiszt parancsnoki elszámoltatása már megtörtént, tanúként való első kihallgatására holnap kerül sor.