Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Gyanúsított lett a rendőrtiszt

2001.07.27. 15:57
Kihallgatták M. M. rendőr századost, akit azzal gyanúsítanak, hogy csütörtökre virradóra autója kilincséhez bilincselt egy nőt, majd közösült vele. A rendőr akár öt évet is kaphat, ha bebizonyosodik bűnössége.
Aljas indokból, hivatalos eljárást színlelve elkövetett személyi szabadság megsértésének alapos gyanújával hallgatták ki a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban pénteken M. M. rendőr századost egy 19 éves lány, feltételezhetően prostituált csütörtök reggeli bejelentése nyomán - közölte Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A sértettet - a BRFK panaszirodáján tett bejelentése szerint - a rendőrtiszt szerda éjszaka a XIII. kerületben, a Váci úton igazoltatta, majd beültette autójába, a kerület elhagyatott részére vitte, és ott felajánlotta neki, ha közösül vele, elengedi. Ezután a lányt - annak előadása szerint - a százados a kocsi kilincséhez bilincselte, és óvszerrel közösültek.

Borbély Zoltán tájékoztatása szerint M. M. kihallgatásakor tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, sőt, azt is, hogy a sértett egyáltalán a kocsijába ült volna. A rendőr százados megpanaszolta a gyanúsítást. A panaszt a főügyészség vizsgálja.

A gyanúsításban szereplő bűncselekményért akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A szóvivő hozzátette: a nyomozó hivatal munkatársai felkutatták a csütörtökön eltűnt sértettet, aki azóta már feljelentést is tett. Jelenleg szakértők bevonásával folyik a nyomozás.