Viola
-6 °C
-2 °C

'Bekattant' a kamionsofőr gyilkosa

2002.05.10. 16:11
Már régóta idegesítette a nagy teherjármű-forgalom az 58 éves budapesti P. Károlyt. Péntek reggel 8 óra után egy kamion kiszorította sávjából, ekkor P. elvesztette önuralmát. A lámpánál utolérte a kamiont, és lelőtte a sofőrt engedéllyel tartott fegyverével.
P. Károly a piros lámpánál kiszállt autójából, a kamionhoz ment, és a lehúzott ablakon át lelőtte annak sofőrjét - ismertette Bodnár Zsolt alezredes, a BRFK nyomozófőosztályának vezetője, hogy mi történt péntek reggel a XXII. Kerületben a Leányka utcai felüljárónál.

Önként jelentkezett

A golyó az áldozat száján hatolt be, és átment a koponyán. A 44 éves ózdi férfi azonnal meghalt.

Ezek után, a saját elmondása szerint "bekattant" P. Károly visszaült kék 601-es Trabant kombiba, és elhajtott. A rendőrség nem sokkal később megkezdte a főváros valamennyi kék Trabantjának ellenőrzését. A történtek után öt órával P. Károly önként jelentkezett a XXII. kerületi kapitányságon: átadta a slusszkulcsot és a gyilkos fegyvert is.

Semmit sem tagad

Sportengedélye volt az elkövetéshez használt fegyverére annak az 58 éves férfinak, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsít, hogy péntek reggel egy lövéssel megölt egy kamionsofőrt a főváros XXII. kerületében - nyilatkozta a BRFK sajtóügyeletese szombaton. A férfit azonnal őrizetbe vették, kihallgatása szombaton is folytatódott. A gyanúsított nem tagadja tettét, ellene emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.

Bodnár Zsolt sajtóhírekre reagálva határozottan kijelentette, hogy a gyanúsított nem rendőr és nem is pénzügyőr, hanem civil.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!