Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Kilenc évet kapott a gyerekeivel fajtalankodó férfi

2006.11.22. 12:22
Két éven keresztül fajtalankodott kislányaival egy békési férfi, akit jogerősen kilenc év fegyházra ítélt a Szegedi Ítélőtábla. A bűnözőnek egy békéscsabai nő megtámadásáért is felelnie kellett.

Két évvel súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla tanácsa szerdán annak a férfinak a büntetését, aki saját lányaival fajtalankodott, így jogerősen kilenc év fegyház vár rá, közölte Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára. A 35 éves szakképzetlen, munkanélküli férfinak házasságából három gyermeke született, egyikük 1996 óta átmeneti gondozásban él. A másik két gyermeket a szülők Békéscsabán, egy tanyán nevelték.

Az anya egészségi állapota miatt többször állt kórházi kezelés alatt. Az apa ezalatt, 2003 nyarától rendszeresen zaklatta a gyerekeket, akik többször is megpróbáltak ellenállni, ilyenkor a vádlott lefogta és ütlegelte a kislányokat. A fajtalankodásról az egyik kislány beszélt egy tanárnak, aki hivatali kötelességének eleget téve jelentette az ügyet.

A férfi 2005. augusztus 28-án este Békéscsabán egy futó nőre is rátámadt, zaklatását csak akkor hagyta abba, amikor a közeli kerékpárúton emberek tűntek fel. Ezután elmenekült a helyszínről. A Békés Megyei Bíróság kétrendbeli, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és egyrendbeli szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a férfit 2006 júniusában. Az ítélőtábla nyolc évre is eltiltotta a közügyek gyakorlásától.