Valér
-1 °C
0 °C

Két bevándorlót ölt meg egy ámokfutó Belgiumban

2002.05.07. 16:05
Két marokkói bevándorlót ölt meg és négyet megsebesített, mielőtt magára gyújtotta lakását egy idős férfi kedden Brüsszelben.
A kötekedő természetéről és szélsőjobboldali, bevándorló-ellenes nézeteiről ismert Hendrik Vyt vitába keveredett a házban alatta lakó marokkói családdal. Az idős férfi hirtelen pisztolyt rántott és lelőtte a házaspárt. Ezt követően visszatért lakásába és ablakából lövöldözni kezdett a járókelőkre.

A helyszínre érkező rendőrök visszalőttek és lehet, hogy meg is sebesítették. Közben azonban Vyt magára gyújtotta lakását. A rendőrök később megtalálták a kiégett lakásban Vyt holttestét, de az a jelentésből nem derül ki, hogy az ámokfutó bent égett-e, vagy lőtt sebébe halt bele.

A három emeletes épületben a lángok gyorsan terjedtek, és a tűzoltóknak kellett kimenteniük a házból a meggyilkolt házaspár négy gyermekét. Kettejüket égési sérülésekkel szállították kórházba. A helyi polgármester szerint állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

A ház további két lakója is megsebesült. Mint a polgármester elmondta, a hatóságoknak gyakran közbe kellett avatkozniuk Vyt és szomszédai közötti összetűzéseknél. A közelmúltban Vytet hat hónapi börtönbüntetésre ítélték, mert egy nézeteltérés során megsebesített egy fiatalembert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!