Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Öt gyereket gyújtottak fel egy autóban

2004.11.14. 17:10
Öt gyerek és egy felnőtt összeégett holttestét találták egy Brüsszel közeli kisvárosban. Egyelőre nem tudni, hogy az anya vagy az apa a gyilkos.
Tragédia történt vasárnap reggel Belgiumban: a Brüsszel közeli kisvárosban, Merchtemben teljesen kiégett egy gépkocsi, s benne hat holttestet (egy felnőttet és öt gyereket) találtak a tűzoltók.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy kongói férfi gyújtotta fel kocsiját, benne öt gyermekével, s hogy a hatodik áldozat talán a felesége volt. Később a városka polgármestere, Eddie de Block bejelentette, hogy a hatodik áldozat maga az apa: ennek azonban ellentmond a belga állami rádió híre, amely rendőri forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy továbbra is kutatnak a kongói férfi után.
 
Ami bizonyosnak tűnik: a gyerekek édesanyja túlélte a tragédiát, s megkezdték kihallgatását. Biztosnak látszik továbbá, hogy nem öngyilkosság történt, valaki kívülről lobbantotta lángra az autót. Egy szemtanú látott egy autót gyorsan elhajtani a helyszínről.

Eddie de Block szerint a gyerekek közül a legidősebb 17, a legfiatalabb pedig 4 éves volt.

Tragédiák sorozata

A vasárnapi tragédia a legutóbbi láncszeme annak a sorozatnak, amely az elmúlt napokban történt Belgiumban, megrázva a közvéleményt. Csütörtökön egy depressziós asszony bevallotta, hogy megfojtotta kétéves kislányát; rá egy nappal pedig önként megadta magát a rendőröknek egy török férfi, miután Belgium nyugati részén, két kisvárosban megölt négy nőt, két férfit pedig megsebesített. Itt a féltékenység okozta a tragédiát: sajtójelentések szerint a férfi azzal gyanúsította feleségét, hogy megcsalja őt, s ezért nem pusztán az asszonnyal, de annak nővérével, majd saját korábbi barátnőjével és annak anyjával is végzett.

címlapon
Rezervátum
címlapon
Nekem való világ