Alfréd
-3 °C
3 °C

Még mindig keresik az ámokfutót

2004.02.18. 10:28
Felkészült a három határon áttörő belga ámokfutó elfogására a Határőrség. A 43 éves férfit kedden felismerni vélték Budapesten, feltartóztatni azonban nem sikerült. Az ámokfutót a rendőrök is keresik.
Változatlanul keresik a rendőrök és a határőrök is azt az ámokfutó autóst, aki kedden reggel áttört a rajkai határon. A több határon is erőszakkal átjutó sofőr fekete BMW-jét tegnap az M1-es autópálya több pontján, valamint a fővárosban is látni vélték, ám feltartóztatni eddig nem sikerült.

A 43 éves belga férfi körzése változatlanul és, ezért az összes határon felkészültek elfogására - mondta el Orodán Sándor, a Határőrség szóvivője.

A határállomásokra az ámokfutó autó rendszáma mellett a férfi személyi adatait és fényképét is eljuttatták. Emellett azonban a határőrség járőrei továbbra is fokozott ellenőrzéseket tartanak a határállomásokhoz vezető főutakon, illetve a határ közeli területeken is.

Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese ugyancsak megerősítette, hogy a határőrség mellett a rendőrök is tovább keresik az ámokfutót.

A HavariaPress információi szerint az autó egyik utasa egy jugoszláv származású, belga állampolgárságú bűnöző lehet, aki Csehországban szökött meg a hatóságok elől. A szlovák hatóságok tájékoztatása szerint a férfi Csehországban összevert két rendőrt, majd több határt is áttörve indult Jugoszlávia felé. A cseh rendőrök még rá tudták tenni a bűnöző kezeire a bilincset, ám megfogni már nem tudták, így autójával el tudott menekülni előlük.