Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Megkezdték az ámokfutó kihallgatását

2004.02.19. 10:57
Hivatalos személy elleni erőszakkal és a közúti közlekedés veszélyeztetésével vádolják a szerdán elfogott belga ámokfutót. A férfi kihallgatását csütörtök reggel kezdték meg Győrben, előzetes letartóztatásáról még nem döntöttek.
Megkezdődött a belga ámokfutó rendőrségi kihallgatása Győrött. A férfit, aki kedden több határon áttörve érkezett meg Magyarországra, szerdán délután egy fővárosi szállodában fogták el.

Kihallgatását ezek után, csütörtökön reggel kilenc órakor kezdték meg Győrben, ahol egyelőre - a helyi határőr igazgatóság feljelentése nyomán - hivatalos személy elleni erőszak, illetve közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt hallgatják ki.

Az ügyben eljáró Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője a hírügynökségnek megerősítette, hogy más bűncselekmény miatt eddig nem érkezett feljelentés hozzájuk a férfi ellen. Mint mondta, az ingyenes tankolás a tatai benzinkútnál nem lopásnak, hanem csak csalásnak minősül, csekély értéke miatt pedig önkormányzati hatáskörbe tartozik.

A tiltott határátlépés miatt ugyanakkor a határőrség kezdeményezhet eljárást az ámokfutóval szemben. A kapitányság sajtóosztályán egyelőre nem tudtak nyilatkozni arról, hogy kezdeményezik-e a férfi előzetes letartóztatását, ez várhatóan a kihallgatás eredményeinek függvényében dőlhet majd el.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft