Viola
-6 °C
0 °C

Újabb területeket öntött el a belvíz

2006.02.27. 12:33
Kapcsolódó cikkek (1)
A eső miatt egyre nagyobb a belvíz által elöntött területek mérete. Továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legsúlyosabb a helyzet.

Az országban a csapadékos időjárás miatt ismét nőtt - 178 ezer hektárról, 186 ezer hektárra - a belvízzel borított területek nagysága, közölte a vízügy hétfőn. Továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legsúlyosabb a helyzet. A belvíz által veszélyeztetett települések száma 130.

A belvízvédelmi készültség 85 belvízvédelmi szakaszt érint, harmadfokú a készültség 7, másodfokú 31, első fokú 47 szakaszon. Vasárnap nem kellett újabb embereket kiköültöztetni otthonaikból, eddig 107 embernek kellett elhagynia otthonát.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság központi ügyeletének tájékoztatása szerint a Fehér-Kőrösön, a Hármas-Kőrös további szakaszain és a Szamoson első fokú árvízvédelmi készültség van érvényben, a Fekete-Kőrösön másodfokúról elsőfokúra mérsékelték a készültséget. Jelenleg első fokú készültség van a Szamoson, a Zagyván, a Berettyón, a Sebes-, a Fekete-, a Fehér-, a Kettős és a Hármas Kőrösön; másodfokú a készültség a Hortobágy-Berettyón és a Krasznán.

A tájékoztató szerint jelenleg 667 kilométer hosszon van elsőfokú és 147 kilométeren másodfokú árvízvédelmi készültség.