Auguszta
-7 °C
0 °C

Főbe lőtte magát a rendőrautóban

2002.12.03. 11:45
Főbe lőtte magát egy előzetes letartóztatásban lévő férfi egy rendőrautóban kedden délelőtt a fővárosban. A férfi az egyik autóban ülő rendőr fegyverével vetett véget életének.
Tekintse meg galériánkat!
A rendőrök két előzetes letartóztatásban lévő férfit szállítottak kedden délelőtt a a Gyorskocsi utcából a Nagy Ignác utcai Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A rendőrautóban a betöréses lopás miatt letartóztatott férfiakon kívül három rendőr ült. A Bem rakpart környékén az egyik hátsó ülésen ülő, és a rendőrség tájékoztatása szerint megbilincselt 27 éves letartóztatott kikapta az anyósülésen ülő rendőr övtáskájából a pisztolyt, kibiztosította a fegyvert, és főbe lőtte magát.

A helyszínelő rendőrök tájékoztatása szerint mindez olyan gyorsan történt, hogy az autóban ülők közül senkinek nem volt ideje közbeavatkozni. A rendőrség szerint a letartóztatottakat is előírásszerűen szállították. Az öngyilkos férfi kezén bilincs és kötőszíj is volt. A férfi a mentőautóban belehalt sérüléseibe. Az ügyben az Ügyészségi Nyomozóhivatal indított vizsgálatot.

Rejtélyes körülmények

Egyelőre nem tisztázott, hogy a megbilincselt, leszíjazott férfi miként tudta észrevétlenül kicsatolni a pisztolytáskát, kivenni a fegyvert, ezt követően hogyan sikerült csőre töltenie, kibiztosítania és lőnie.

Csak az ügyészségi vizsgálat után kaphatunk választ arra, pontosan hogyan is játszódott le tragikus jelenet - mondta a helyszínen az Index kérdéseire Kondé Zsolt főhadnagy, a BRFK sajtóügyeletese.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!