Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Gyorshajtásért kapott büntetőpontokat az országos főkapitány

2005.05.02. 08:09
Gyorshajtás miatt büntette meg az országos rendőrfőkapitányt a főrendőr egyik szabolcsi beosztottja. A Blikk információi szerint Bene László a szabálytalanság miatt három büntetőpontot és pénzbírságot kapott.

Gyorshajtáson kapta az országos rendőrfőkapitányt egy közlekedési járőr Szabolcs megyében, adta hírül a hétfői Blikk. A lap szerint Bene László vezérőrnagy egy Szabolcs megyei aprócska településen futott bele egy traffipaxba, amikor még lakott területen belül kigyorsított egy kanyar után.

Mentségemre legyen szólva, hogy elég néptelen volt a település, melyen áthaladtam, de tény, hogy gyorsabban mentem, mint a megengedett. Száz méter megtétele után már intett is le a rendőr kolléga" - nyilatkozta a lapnak a vezérőrnagy. Hogy mennyivel ment ötven helyett, arra már nem emlékszik a főkapitány, de sejthető, hogy nem kevéssel lépte túl a sebességhatárt, ha rögtön három büntetőpontot ért a szabálysértés.

Bene Lászlót a járőr nem ismert meg, amikor letekerte az ablakot. Csak az okmányok ellenőrzése alatt derült ki számára, hogy magas rangú rendőrrel van dolga.

A közrendőrnek a szeme sem rebbent, kitöltötte a papírokat, majd elkönyvelte a büntetőpontokat is, írta a napilap, amelyből kiderül az is, hogy a kiszabott, ám nem részletezett büntetést már be is fizette Bene László.