Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Elraboltak egy svéd milliomost

2005.01.19. 14:16
Elrabolták az egyik legsikeresebb svéd üzletembert. Fabian Begtsson hétfőn indult útnak cége göteborgi székhelyére, apja pár órával később sms-ben értesült az emberrablásról. Váltságdíj-követelésről még nem tudni.

Országos keresést indított egy eltűnt milliomos után a svéd rendőrség. Fabian Bengtssont, az elektronikai cikkeket árusító Siba üzletlánc vezérigazgatóját a feltételezések szerint elrabolták.

Az eddigi adatok szerint Bengtsson hétfőn tűnt el, miközben rendkívül sikeres vállalata göteborgi székhelyére tartott. Nem sokkal később apja, a Siba üzletlánc tulajdonosa sms-ben kapott értesítést fia elrablásáról. A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy az emberrablók követelnek-e váltságdíjat.

Bengtsson magánvagyonát 1,7 millió euróra (körülbelül 420 millió forintra) becsülik, vállalata értéke 221 millió euró (körülbelül 54,5 milliárd forint).

A nyomozás eddigi egyetlen nyoma Bengtsson autója, amit Göteborg belvárosában találtak meg.

A világ egyik legbiztonságosabb országának számító Svédországban legutóbb két éve volt emberrablás, akkor az Autoliv autóbiztonsági cég egyik csúcsmenedzserének a fiát rabolták el.