Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Két hét alatt nyolc virágboltot és benzinkutat raboltak ki

2007.06.19. 14:24
Tetten érte és elfogta a rendőrség azt a férfit, aki az elmúlt két hétben nyolc benzinkutat és virágboltot rabolt ki Budapest különböző kerületeiben.

Rablás közben fogta el a rendőrség azt a férfit, aki az elmúlt két hétben több benzinkutat és virágboltot rabolt ki Budapest különböző kerületeiben. A rendőrök vasárnap fogták el K. Zoltán 21 éves vecsési lakost, a XXIII. kerületi Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő állomáson, miközben kezében fegyverrel a bevételt követelte.

A férfi a rablások során több százezer forint készpénzt zsákmányolt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi június elseje óta nyolc esetben rabolt ki hasonló módszerrel a főváros XVIII., XIX. és XXIII. kerületében több, éjszaka is nyitva tartó virág- és zöldségboltot, valamint üzemanyagtöltő állomást. Az utolsó előtti akcióját szombaton követte el, akkor a XIX. kerületben egy virágboltot fosztott ki.

Az akció során K. Zoltán társát, V. Attila 22 éves szintén vecsési lakost is elfogták. A társ a bűncselekmények elkövetésénél használt fegyvert szerezte be, és autójával szállította K. Zoltánt a bűncselekmények helyszíneire. A két férfit elfogásuk után őrizetbe vették.