József, Bánk
-6 °C
0 °C

Üzemanyagcsalók az őrezrednél

2001.12.18. 11:57
Három napon belül dönt az ügyészség arról a feljelentésről, melyet a köztársasági őrezred parancsnoka tett beosztottai ellen, akik visszaéltek a testület benzinkártyáival. Az őrzered munkatársai a külföldi delegációk számára bérelt autók teletankolására szolgáló plasztiklapokkal más járműveket is feltöltöttek üzemanyaggal, ezért sikkasztás miatt indulhat ellenük eljárás. A vizsgálat idejére az érintetteket felfüggesztették.
A Köztársasági Őrezred garázsszolgálatának több munkatársát is felfüggesztették állásából azt követően, hogy a testület parancsnoka feljelentette őket üzemanyagkártyával elkövetett sikkasztás miatt - értesült a HavariaPress.

A hosszabb ideje tartó csalássorozatra egy belső ellenőrzést követően derült fény. Kiderült: a külföldi delegációk használatára bérelt autókon kívül más járműveket is megtankoltak azokkal az üzemanyagkártyákkal, amelyeken nem volt feltüntetve rendszám, így végig fedésben maradhatott az üzemanyag-felhasználók kiléte. Az ügyben az Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja a vizsgálatot.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexet arról tájékoztatta, hogy kedden megérkezett hozzájuk az őrezred parancsnokának feljelentése. Arról, hogy nyomozást rendelnek el vagy feljelentéskiegészítést három napon belül dönt az ügyészség.