Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A sikkasztó benzinkutas maradék pénzét a tolvaj vitte el

2007.02.14. 15:42
Több mint három héten keresztül próbálta félrevezetni a rendőröket az a benzinkutas, aki első vallomása során azt állította: kirabolták a miskolci töltőállomást, ahol dolgozott.

Egy 21 éves fiatalember január közepén jelentette be a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozóinak, hogy kirabolták. A bejelentő szerint akkor egy idegen, általa ismeretlen személy bántalmazással fenyegetve vitte el a pénzét, ismertette az előzményeket a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi egy héttel később változtatott az addig elmondottakon, újabb vallomása szerint egy prostituált rögzítette kettejük együttlétét, majd a nő futtatója megzsarolta, hogy ha megkapja a kút egy napi bevételét, akkor nem hozza hozzátartozói tudomására a készített felvételt. A pénzért az ominózus napon jelentkezett is valaki, és elvitte az aznapi bevételt, legalábbis ezt állította a benzinkutas.

Ez a variáció a rendőrök, sőt később a férfi számára is életszerűtlennek bizonyult, így a harmadik kihallgatás során elismerte, hogy az általa eddig elmondottak nem fedik a valóságot.

Bevallotta, hogy kinézett magának egy autót az interneten, azonban nem volt elég pénze, hogy megvegye, így kitalált egy "mesét", amivel hozzájuthatott a kívánt összeghez. A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalember ellen immár sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a benzinkutastól az elsikkasztott pénz maradék részét egy tolvaj ellopta, a rendőrség a napokban ezt a tettest is előkerítette.