Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A sikkasztó benzinkutas maradék pénzét a tolvaj vitte el

2007.02.14. 15:42
Több mint három héten keresztül próbálta félrevezetni a rendőröket az a benzinkutas, aki első vallomása során azt állította: kirabolták a miskolci töltőállomást, ahol dolgozott.

Egy 21 éves fiatalember január közepén jelentette be a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozóinak, hogy kirabolták. A bejelentő szerint akkor egy idegen, általa ismeretlen személy bántalmazással fenyegetve vitte el a pénzét, ismertette az előzményeket a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi egy héttel később változtatott az addig elmondottakon, újabb vallomása szerint egy prostituált rögzítette kettejük együttlétét, majd a nő futtatója megzsarolta, hogy ha megkapja a kút egy napi bevételét, akkor nem hozza hozzátartozói tudomására a készített felvételt. A pénzért az ominózus napon jelentkezett is valaki, és elvitte az aznapi bevételt, legalábbis ezt állította a benzinkutas.

Ez a variáció a rendőrök, sőt később a férfi számára is életszerűtlennek bizonyult, így a harmadik kihallgatás során elismerte, hogy az általa eddig elmondottak nem fedik a valóságot.

Bevallotta, hogy kinézett magának egy autót az interneten, azonban nem volt elég pénze, hogy megvegye, így kitalált egy "mesét", amivel hozzájuthatott a kívánt összeghez. A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalember ellen immár sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a benzinkutastól az elsikkasztott pénz maradék részét egy tolvaj ellopta, a rendőrség a napokban ezt a tettest is előkerítette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!