Olivér
5 °C
8 °C

Bérgyilkost fogtak a Széchenyinél

2002.10.21. 07:14
A lengyel maffia egyik leginkább keresett bérgyilkosát fogták el vasárnap délután Budapesten, a Széchenyi fürdőnél az ORFK fejvadászai a BRFK akcióosztálya munkatársainak közreműködésével. A férfi kontójára öt gyilkosságot írnak, elfogására Interpol-körözést adott ki a lengyel rendőrség.
Kristof Jedrzejczak ellen öt ember megöléséért adott ki Interpol-körözést a lengyel rendőrség - tudta meg a Népszabadság. Horváth Géza őrnagy, a Nebek igazgató-helyettese elmondta: a lengyel kollégáik fél évvel ezelőtt hívták fel az ORFK illetékeseinek figyelmét arra, hogy Jedrzej elszökött az őrizetből. A magyar hatóságokhoz két megkeresés is érkezett: hivatalos a lengyel rendőrségtől, illetve egy magánnyomozó irodától.

A polip

Jedrzejczak (alvilági nevén Jedrzej), aki a hírhedt lódzi bűnszövetkezet, a "lódzi polip" fegyveres szárnyához tartozott, szerepel a legveszedelmesebb lengyel bűnözők rendőrségi "top listáján". Az ügyészség egyebek között a lódzi alvilág egyik főnöke meggyilkolásának megrendelésével, és üzletemberek elrablásával vádolja. A férfi májusban látványos módon megszökött a lódzi bíróság épületéből a tárgyalás szünetében.

Úszni készült a bérgyilkos

A lengyel nyomozók elküldték Jedrzejczak budapesti kapcsolatainak a névsorát, és több olyan adattal is szolgáltak, amely segítette a férfi lehetséges magyarországi tartózkodási helyének azonosítását - nyilatkozta a napilapnak Hoffmann János alezredes, az ORFK fejvadászegységének vezetője.

A rendőrség titokban fokozott ellenőrzés alá vonta ezeket a helyeket és személyeket. Így előre tudták, hogy Jedrzejczak vasárnap délután a Széchenyibe megy úszni. Délután háromkor az évek óta keresett bérgyilkost azonosították az uszoda előtt.

Fegyvert nem találtak nála

A fejvadászok a BRFK akciósainak segítségével akkor vették őrizetbe a lengyel maffia egyik leginkább keresett bérgyilkosát, amikor kilépett a Széchenyi fürdő kapuján. Hoffmann elmondta: a gyanúsított megkísérelt szembeszegülni az őt igazoltató rendőrökkel, de a BRFK akciósai rövid úton letörték ellenállását. Fegyvert nem találtak nála, sem bérelt lakásán. Kiadatásával kapcsolatban megteszik a szükséges intézkedéseket.

Kedvelt búvóhely

A rendőrségen emlékeztettek arra is, hogy néhány évvel ezelőtt egy olyan orosz férfit fogtak el nemzetközi elfogatóparancs alapján, akit három moszkvai rendőr meggyilkolásával gyanúsítottak, de az odesszai alvilág egyik prominens tagja is Magyarországon került rendőrkézre Interpol körözés alapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?