Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Nyilvános házak nyílt éjszakája Berlinben

2002.06.04. 12:05
A más munkahelyeken, intézményekben - tűzoltóságokon, rendőrkapitányságokon - már bevált nyílt napok mintájára nyílt éjre készülnek a berlini örömlányok.
A prostituáltak akciójukat "a nyilvános házak hosszú éjszakája" elnevezéssel illetik, fő céljuk az vele, hogy minden érdeklődő polgár számára betekintést nyújtsanak a főváros bordélyházaiba.

A nők is szívesen látott vendégek lesznek

- Szeretnénk, ha reális képet kapnának a szakmánkról - mondta Stefanie Klee, a szexuális szolgáltatások nemrég megalakult országos egyesületének elnöknője. - Példaként a múzeumok hosszú éjszakája lebeg előttünk - folytatta Stefanie hozzátéve, hogy természetesen az akcióval mellékesen újabb kuncsaftokat is óhajtanak szerezni.

Utóbbi cél ellenére nők éppen olyan szívesen látott vendégek lesznek, mint a férfiak - hangoztatta az elnöknő, aki elsősorban arra törekszik, hogy a bordélyházak ne számítsanak többé tabunak.

Nem ismeretes, hogy pontosan hány örömtanya működik jelenleg a német fővárosban. Klee szerint a rendőrség négyszázról beszél, az egyesület szerint számuk kétszáz körül lehet.