Judit
3 °C
7 °C

Nyilvános házak nyílt éjszakája Berlinben

2002.06.04. 12:05
A más munkahelyeken, intézményekben - tűzoltóságokon, rendőrkapitányságokon - már bevált nyílt napok mintájára nyílt éjre készülnek a berlini örömlányok.
A prostituáltak akciójukat "a nyilvános házak hosszú éjszakája" elnevezéssel illetik, fő céljuk az vele, hogy minden érdeklődő polgár számára betekintést nyújtsanak a főváros bordélyházaiba.

A nők is szívesen látott vendégek lesznek

- Szeretnénk, ha reális képet kapnának a szakmánkról - mondta Stefanie Klee, a szexuális szolgáltatások nemrég megalakult országos egyesületének elnöknője. - Példaként a múzeumok hosszú éjszakája lebeg előttünk - folytatta Stefanie hozzátéve, hogy természetesen az akcióval mellékesen újabb kuncsaftokat is óhajtanak szerezni.

Utóbbi cél ellenére nők éppen olyan szívesen látott vendégek lesznek, mint a férfiak - hangoztatta az elnöknő, aki elsősorban arra törekszik, hogy a bordélyházak ne számítsanak többé tabunak.

Nem ismeretes, hogy pontosan hány örömtanya működik jelenleg a német fővárosban. Klee szerint a rendőrség négyszázról beszél, az egyesület szerint számuk kétszáz körül lehet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?