József, Bánk
-7 °C
0 °C

Rókacsalival és 'szőkített' Ladával bukott le az ittas sofőr

2004.01.09. 10:10
Ketten megsérültek abban a balesetben, amit egy baracsi férfi okozott Dunaújvárosban. A feltehetőleg lopott Ladával, ittasan, jogosítvány nélkül közlekedő férfi nem adott elsőbbséget egy tehergépkocsinak - és ez még nem minden.
Csütörtökön este fél hétkor érkezett a mentőktől bejelentés a dunaújvárosi rendőrséghez, hogy a Papírgyári úton sérüléses baleset történt - áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében. A rendőrség adatai szerint egy baracsi férfi Pécs irányába haladt, amikor balrakanyarodás közben nem adott elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő KIA twehergépkocsinak és összeütköztek. A balesetben a KIA két utasa könnyeben sérült.

Halmozottan vétkes

Még a helyszínen kiderült, hogy a balesetet okozó baracsi sofőr ittas volt, megszegte az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat, nincs érvényes vezetői engedélye, műszakilag alkalmatlan gépkocsival közlekedett, aminek forgalmi engedélye sem volt. Ráadásul a férfi által használt Lada motorszáma eredetileg egy nyilvántartóban szereplő Ladához tartozott, de mivel az autó alvázszáma olvashatatlan volt, így csak szakértő tudja majd megállapítani az autó eredetét, annál is inkább, mert a Ladán a baleset időpontjában egy - a baracsi férfi tulajdonát képező - Fiat Tipo forgalmi rendszáma volt felszerelve. Ezt a rendszámot - ami zsineggel volt rögzítve az autóhoz -, a tanúk szerint a férfi a baleset bekövetkezése után leszedte és bedobta a csomagtartóba.

Hab a tortán

Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóban öt megnyúzott őzbőrt is találtak a rendőrök. Az eseti szakértő megállapította, hogy azok a nagyvenyimi szeméttelep környékéről valók, ahová a vadászok tették ki rókacsalinak. A vétkes sofőr kihallgatása alkalmával ezt megerősítette. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a Lada egyedi azonosítójának meghamisítása miatt, amit nem is tagadott, azonban az autó eredetéről nem tudott pontos magyarázattal szolgálni.

A csomagtartóban talált állatbőröket visszaadták a vadásztársaság képviselőjének a dunaújvárosi rendőrök.