Mátyás
-6 °C
1 °C

Idős nőt raboltak ki betegszállítók

2006.08.09. 14:58
Valószínűleg több beteget is kirabolt az a két betegszállító, akik ellen nyomoz a rendőrség. Egy 83 éves nő kirablásában őket gyanúsítják.

Betegszállítók ellen, rablás miatt indított nyomozást a rendőrség. A nyomozók - a rendőrség honlapján közzétett felhívásukban - a lakosság segítségét kérik, illetve sértettek után kutatnak, mert azt gyanítják, hogy több rablást is elkövetett a két, 36, illetve 33 éves férfi.

A két elkövető a fővárosban különböző egészségügyi intézményekben főállással rendelkezett, emellett egy civil, betegszállítással foglalkozó szervezetnél is dolgoztak. A két férfi 2006. április 19-én egy 83 éves betegtől azt kérdezgették, hogy van-e hozzátartozója, megy-e érte valaki.

Amikor meggyőződtek arról, hogy a nő egyedül él, felajánlották neki, hogy hazaviszik mentőautóval. A hazaszállított, csekély ellenállásra képes asszonyt otthonában egy előre elkészített injekcióval elaltatták. A vénásan beadott gyógyszer miatt a nő csak fél nappal később tért magához, de ekkor már a lakásban található értékeit elvitték.

Az elkövetőket még július végén elfogták, azóta előzetes letartóztatásban vannak.