Piroska
-1 °C
5 °C

Összecseréltek két újszülöttet Jászberényben

2005.07.14. 07:41
Bár a kismama lányt szült, tévedésből egy kisfiúval indult haza. A kórház vizsgálódik, de valószínű az okozhatta a cserét, hogy a csecsemőknek hasonló a vezetéknevűk.

Fegyelmi eljárás indult három dolgozó ellen a jászberényi Erzsébet Kórházban, ahol a múlt csütörtökön összecseréltek két újszülöttet, írja a csütörtöki Magyar Hírlap. Az újdonsült anyukának egy kislánya született, de néhány napos csecsemője helyett egy hasonló korú kisfiút adtak a kezébe a kórházból való távozáskor. A lap beszámolója szerint a tévedésre negyed óra alatt fény derült, s a kórház dolgozói még útközben utolérték az anyuka autóját.

A két kisbabának hasonló csengésű vezetékneve volt, Karteszi Márta főigazgató szerint részben ez okozhatta a tévedést. A cserét az ügyben érintett másik anyuka fedezte fel, aki észrevette, hogy nem a saját gyerekét hozták szoptatni. A szülők ugyan nem tettek panaszt, a kórház mégis belső vizsgálatot indított, tájékoztatta a Magyar Hírlapot a főigazgató, aki szerint semmiféle egészségügyi problémát nem okozott a csecsemőknek a tévedés. A kórházban fegyelmi indult az osztályt vezető orvos, a főnővér és az úőjszülöttekre felügyelő nővér ellen.

A tavaly nyári tragikus szegedi betegcsere óta a magatehetetlen, vagy kommunikációképtelen betegek karpántot kapnak, az újszülötteken azonban már évtizedek óta van ilyen azonosító, ami a főigazgató szerint megfelelően fel volt helyezve jelen esetben.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft