Bernát, Felícia
EUR 383,93 Ft
USD 362,72 Ft
7 °C
31 °C

Nem verés miatt halt meg az újpesti beteg

2007.06.20. 10:32
Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint nem külső sérülései, hanem szervi okok miatt halt meg az a 83 éves beteg, akiről a család azt állította: a beteghordók verték meg az újpesti Károlyi kórházban. A rendőrség ettől függetlenül vizsgálja, hogy a férfi sérülései balesetből vagy bántalmazásból származtak-e.

Teljes bizonyossággal kizárható, hogy a 83 éves férfi külső sérülései miatt halt volna meg az újpesti Károlyi kórházban, közölte az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a férfi szervi ok miatt halt meg.

Küttel Péter a Károlyi Sándor kórház főigazgatója nem kívánta kommentálni a szakértői véleményt, amíg azt hivatalos forrásból nem kapják meg.

A család a múlt héten fordult a nyilvánossághoz azzal, hogy az idős férfit a kórházban megverték. A TV2 olyan felvételeket is bemutatott, amelyeken a férfin külső sérülések, bevérzések láthatók. A férfi az eset után néhány nappal meghalt a kórházban.

A kórház korábban azt közölte, hogy a beteg megzavarodott, késsel hadonászott, s amikor a beteghordó megpróbálta megfékezni, elesett. A kórház szerint ekkor ütötte be a fejét, szakadt fel mindkét szemöldöke, és tört be az orra.

A rendőrség most azt vizsgálja, mi történt pontosan a férfival: sérülései balesetből vagy esetleges bántalmazásból származnak-e, közölte a BRFK sajtóirodája.

Az ügyben az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálatot folytat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás