Mátyás
-6 °C
1 °C

Sorozatbetörőt keresnek a kecskeméti rendőrök

2003.12.16. 12:31
A kecskeméti rendőrök egy 25-30 év körüli férfit keresnek, aki legalább hét lakásba tört be. Irhabundát, fényképezőgépet vitt magával a férfi, aki egy 7-8 éves fehér Mercédesszel közlekedik.
Legalább hét lakásba próbált behatolni az a betörő, aki ellen nyomozást kezdett a kecskeméti rendőrség. Az egyelőre ismeretlen tolvaj a múlt pénteken délelőtt, illetve a déli órákban tört fel több lakást a kiskunsági megyeszékhelyen.

A lakásokba hengerzártörés módszerével jutott be a tettes, ugyanakkor hét, eddig ismertté vált akciója közül két helyszínről zsákmány nélkül kellett elmenekülnie. Az egyik, általa feltört lakásból egy 300 ezer forint értékű irhabundának vitt el, míg egy másik lakásból egy értékes fényképezőgépet lopott el. Az okozott kár az első becslések szerint meghaladja a félmillió forintot.

A rendőrök egy 25-30 év közötti, átlagos testalkatú, enyhén hullámos hajú, borotvált arcú, jól öltözött férfit keresnek. Szemtanúk szerint az elkövető fekete bőrkabátot, világos pulóvert, világos nadrágot és fekete félcipőt viselt. A betörő egy világos színű mobiltelefont használt, és egy acélfelnis 7-8 éves fehér Mercedessel közlekedik. A rendőrök a lakosság segítségét kérik ez ügyben.