Ervin
14 °C
21 °C

Eloltották a tüzet Bezeréden - 150 hektár égett

2006.04.09. 20:41
A korábbi hírekkel ellentétben nem 50, hanem 150 hektáron égett az erdő a Zala megyei Bezeréden. A mentőegységeket és a tűzoltókat repülőgép is segítette. A lángokat vasárnap estére sikerült megfékezni.
Százötven hektárnyi terület lángolt Zala megyében, Bezeréd határában, a tűz hétvégi házakat és borospincéket veszélyeztetett. Az Index információi szerint vasárnap estére azonban sikerült megfékezni a délután fellobbant lángokat. A tűzoltók este kilenckor már visszatértek a laktanyájukba.

A bozótos területen nyolc autóval több mint 30 tűzoltó vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta a lángokat az MTI információi szerint, a Központi Különleges Mentőszolgálat légi szolgálatának felderítő repülőgépe a levegőből segítette a lángoló terület pontos lokalizálását, illetve figyelemmel tartását - mondta Bagyó Sándor, a zalaegerszegi tűzoltóság sajtóreferense.

Az Index információi szerint egy 1x1 kilométeres körzetben égett a bózot, de minthogy tagolt, dombos területről volt szó, annak felülete elérte a 150 hektárt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője délután azt közölte, 50 hektáron gyulladt ki a terület. Zala megyében, Bezeréd külterületén, a Szőlő-hegynél időközben több mint 150 hektáron égett a bozót, illetve az erdő, a közelben lévő hétvégi házakat és boros pincéket is veszélyeztetette a tűz. Két pince kiégett. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát hétfőn kezdik vizsgálni.