Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Szexshopból keresztény könyvesbolt

2002.11.27. 10:33
Látomás hatására cselekedett a tulajdonos, amikor felégette 10000 dollár értékű árukészletét. Az akcióhoz a helyi lelkipásztor vásárolta a benzint.
Michael Braitwaite, aki nem sokkal ezelőtt még vibrátorokat, bőrszerkókat és egyéb "kiegészítőket" árult, komoly vallási katarzison esett keresztül. Az amerikai üzletember saját elmondása szerint nem bírta tovább azt a morális terhet, amit ezen használati tárgyak árusítása jelentett.

A szomszédok is aktívan segítettek a meghasonlott kereskedőnek, aki úgy döntött, keresztény szellemiségű termékekkel tölti fel öt éve üzemelő boltja polcait. A segítőkész lakók még élelmiszert, és fűszereket is vásároltak Braitwaite családjának arra az időszakra, amíg "be nem indul az üzlet".

A profilváltás keretében Braitwaite a bolt elnevezésén is változtatott, a korábbi Love World (szerelem világ) helyett az amerikai fordításban igen családiasan hangzó Mike's Place (Mike boltja) nevet adta a könyvkereskedésnek. Hogy a külső is harmonizáljon a belsővel, a vérvörös falakat ártatlan fehérre festette. A régi harsány berendezésre stílusosan már csak egy maréknyi hamu emlékeztet a bolt előtti parkolóban. "Vettem tíz gallon benzint, és talicskáról talicskára kihordtuk az egész mindenséget" - nyilatkozta Frank Howard a kis closplinti közösség lelkipásztora, aki szintén lelkesen részt vett az akcióban.

Látomás

Az AP jelentése szerint az Braitwaite könnyekkel küszködve újságolta el, hogy Isten beszélte rá a szexshop bezárására, és arra, hogy felégesse a mintegy 10.000 dollár értékű árukészletet. Égi sugallatra cselekedett akkor is, amikor elhatározta, hogy a korábbi "bűnfészek" helyén főleg keresztény szellemiségű irodalmat árusító könyvesboltot nyit.

A régi vevők igencsak meglepődtek, amikor a korábbi intimsarok helyén Bibliákat találtak.

Mindenki számára van remény

"Ha az Úr szól hozzád, akkor változtatsz néhány dolgon az életedben" - mondta Braitwaite, aki mostanság bibliai idézetekkel köszönti a boltba lépőket. A metamorfózison átesett vállalkozó ellen mindezek dacára még folyamatban van az a per, amit a helyi lakosok indítottak a szeméremsértő bolt miatt. A lakosokat képviselő ügyvéd szerint azonban most, hogy már bezárt a bűnfészek, egy "kisebb pénzbüntetéssel" is le lehet zárni az ügyet.

"Mindez azt mutatja, hogy az Úr mindenkit szeret, és mindenkin segít, még azokon is, akik erotikshopokat működtetnek" - nyilatkozta egy helyi lakos.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!