Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Horror a hittanórán

2002.07.10. 16:01
Letartóztattak egy lelkészt és ikertestvérét Texasban, mert állítólag eszméletlenre vertek egy faággal egy 11 éves fiút a hittanóra után. A fiú állítólag elhanyagolta tanulmányait, ezért a bevadult lelkészek a fiú veséjét is leverték.
A 22 éves Joshua Thompson lelkipásztort és ikertestvérét azért tartóztatta le az austini rendőrség, mert állítólag félholtra vertek egy 11 éves fiút a hittanóra után. Az állítólagos verés július 3-án történt, egy a baptista egyház által szervezett spanyol nyelvű nyári táborban.

Móresre tanítás rádiószó mellett

A fiú bűne az volt, hogy nem foglalkozott elég komolyan a Biblia neki kijelölt soraival Capitol City-i baptista templomban. A bántalmazás már egy magánháznál történt. A gyerek ügyvédje szerint a lelkészek egy ágyra fektették a gyereket, levágtak egy faágat, majd eszméletlenre verték vele. Joshuát vádolják a veréssel, Calebet pedig a gyerek lefogásával.

A Reuters hírügynökség információi szerint az ütlegelés másfél óráig tartott, eközben a fiú több véredénye roncsolódott, és a veséje is leszakadt. A verés alatt bekapcsolták a rádiót is, hogy a gyerek ordítása ne hallatszódjon ki. A szigorú ikrek engedélyeztek egy kis szünetet a fiúnak, de utána továbbfolytatták a bántalmazást. A történtek után a fiút hazavitték szüleihez, ahol azt mondták, hogy a fiúnak többet kellene tanulnia. A szülők azonban felfedezték a gyermek testén a rengeteg foltot, horzsolást és véraláfutást.

Az austini rendőrség a testvéréket 25 ezer dollár óvadék ellenében kedd délután szabadlábra helyezte. Az egyház szóvivője azt állítja: nem szoktak testi fenyítést alkalmazni.