Árpád
-2 °C
4 °C

Horror a hittanórán

2002.07.10. 16:01
Letartóztattak egy lelkészt és ikertestvérét Texasban, mert állítólag eszméletlenre vertek egy faággal egy 11 éves fiút a hittanóra után. A fiú állítólag elhanyagolta tanulmányait, ezért a bevadult lelkészek a fiú veséjét is leverték.
A 22 éves Joshua Thompson lelkipásztort és ikertestvérét azért tartóztatta le az austini rendőrség, mert állítólag félholtra vertek egy 11 éves fiút a hittanóra után. Az állítólagos verés július 3-án történt, egy a baptista egyház által szervezett spanyol nyelvű nyári táborban.

Móresre tanítás rádiószó mellett

A fiú bűne az volt, hogy nem foglalkozott elég komolyan a Biblia neki kijelölt soraival Capitol City-i baptista templomban. A bántalmazás már egy magánháznál történt. A gyerek ügyvédje szerint a lelkészek egy ágyra fektették a gyereket, levágtak egy faágat, majd eszméletlenre verték vele. Joshuát vádolják a veréssel, Calebet pedig a gyerek lefogásával.

A Reuters hírügynökség információi szerint az ütlegelés másfél óráig tartott, eközben a fiú több véredénye roncsolódott, és a veséje is leszakadt. A verés alatt bekapcsolták a rádiót is, hogy a gyerek ordítása ne hallatszódjon ki. A szigorú ikrek engedélyeztek egy kis szünetet a fiúnak, de utána továbbfolytatták a bántalmazást. A történtek után a fiút hazavitték szüleihez, ahol azt mondták, hogy a fiúnak többet kellene tanulnia. A szülők azonban felfedezték a gyermek testén a rengeteg foltot, horzsolást és véraláfutást.

Az austini rendőrség a testvéréket 25 ezer dollár óvadék ellenében kedd délután szabadlábra helyezte. Az egyház szóvivője azt állítja: nem szoktak testi fenyítést alkalmazni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?