István, Vajk
19 °C
33 °C

A bicai mániákus 49 gyilkosság közül egyet tagad

2007.10.09. 21:20
Hatvan gyilkosságért ítélhetik el Moszkvában az először 1992-ben ölő sorozatgyilkost.

Vallomást tett kedden a moszkvai bíróságon a 49 gyilkossággal vádolt Alekszandr Picsuskin. Az ügyész éppen befejezte a bizonyítékok előterjesztését, amikor az úgynevezett bicai mániákus bejelentette, hogy közlendője van, noha a tárgyalás kezdetén azt mondta, egyáltalán nem kíván szólni.

A tárgyalás e szakaszában öt gyilkosságról volt szó, ezek közül a vádlott négyet beismert, de közölte: az ötödiket nem követte el, nem ölte meg Vlagyimir Usakovot. "Azon a napon volt nálam Vologya, de egy másik. Usakovhoz semmi közöm. Holttest volt aznap, de nem Usakové" - mondta.

Picsuskin, akit bicai mániákusnak neveznek, mert legtöbb gyilkosságát a bicai parkerdőben követte el, újra elmondta hogy első gyilkosságát 1992-ben követte el, áldozata az egyik évfolyamtársa volt. Az első gyilkosság "olyan, mint az első szerelem: felejthetetlen", mondta a férfi. A gyilkolást 2001-ben folytatta.

A férfi azt is elmondta, hogy vádban szereplőkön kívül még további 11 ember életét oltotta ki, és kijelentette, szerinte igazságtalan lenne megfeledkezni e tizenegy áldozatról. A férfi korábban a nyomozóknak 62 ember megölését vallotta be, vádat azonban csak 49 gyilkosság miatt emeltek ellene.

A kérdésére, hogy miért ölt, Picsuskin annyit mondott: "Olyan volt a helyzet". Végül újra elmondta: ha nem adta volna föl magát, soha nem fogták volna el, "mert profi", és soha nem hagyta volna abba a gyilkolást.