Szilvia
5 °C
16 °C

A bicai mániákus 49 gyilkosság közül egyet tagad

2007.10.09. 21:20
Hatvan gyilkosságért ítélhetik el Moszkvában az először 1992-ben ölő sorozatgyilkost.

Vallomást tett kedden a moszkvai bíróságon a 49 gyilkossággal vádolt Alekszandr Picsuskin. Az ügyész éppen befejezte a bizonyítékok előterjesztését, amikor az úgynevezett bicai mániákus bejelentette, hogy közlendője van, noha a tárgyalás kezdetén azt mondta, egyáltalán nem kíván szólni.

A tárgyalás e szakaszában öt gyilkosságról volt szó, ezek közül a vádlott négyet beismert, de közölte: az ötödiket nem követte el, nem ölte meg Vlagyimir Usakovot. "Azon a napon volt nálam Vologya, de egy másik. Usakovhoz semmi közöm. Holttest volt aznap, de nem Usakové" - mondta.

Picsuskin, akit bicai mániákusnak neveznek, mert legtöbb gyilkosságát a bicai parkerdőben követte el, újra elmondta hogy első gyilkosságát 1992-ben követte el, áldozata az egyik évfolyamtársa volt. Az első gyilkosság "olyan, mint az első szerelem: felejthetetlen", mondta a férfi. A gyilkolást 2001-ben folytatta.

A férfi azt is elmondta, hogy vádban szereplőkön kívül még további 11 ember életét oltotta ki, és kijelentette, szerinte igazságtalan lenne megfeledkezni e tizenegy áldozatról. A férfi korábban a nyomozóknak 62 ember megölését vallotta be, vádat azonban csak 49 gyilkosság miatt emeltek ellene.

A kérdésére, hogy miért ölt, Picsuskin annyit mondott: "Olyan volt a helyzet". Végül újra elmondta: ha nem adta volna föl magát, soha nem fogták volna el, "mert profi", és soha nem hagyta volna abba a gyilkolást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?