Szilárda
-4 °C
3 °C

Betörés Big Brotheréknál

2000.11.02. 15:55
Nem véletlenül mondják, hogy a média a negyedik hatalmi ág, sok mindenről lemaradhat az, aki nem néz tévét. Egy norvég betörő szerencsétlenségére épp a Big Brother tévésorozat helyszínéül szolgáló lakásba tört be, így tevékenységét tizenhét kamera rögzítette. A tettest még az utcán elkapták, az esti műsor nézői pedig megtekinthették illegális tevékenységét.
A betörők manapság nagyon sok borsot törhetnek az ember orra alá. Mindenki félti, amit hosszú évek kemény munkájával megkeresett, íróként, szakmunkásként, primadonnaként vagy éppen sztárügyvédként. Ezért a védekezés mindennél fontosabb, a modern kor több módját is ismeri. A hagyományos riasztók sajnos vagy drágák, vagy egyszerűen kijátszhatóak, ezért az emberek mindig újabb és újabb módszereket találnak ki, pitbullt vesznek, nem vallják be a vagyonukat, vagy újabban televíziós vetélkedőben vesznek részt.

Norvégiában az ottani Big Brother-változat szereplői is ilyen módszerrel úsztak meg egy komolyabb veszteséget. A történet tanulsága, hogy nem árt, ha néha nézzük a televíziós vetélkedőket, főleg ha törvénytelen úton szeretnénk anyagi javakhoz jutni. A tévénézésre valószínűleg sok ideje lesz annak a férfinek is, aki mit sem sejtve betört a norvég Big Brother műsor egyik forgatási helyszínére, és szépen kipakolta a lakást.

A Norvégiában Bár címen futó műsor kissé eltér az eredeti koncepciótól. A műsorban 10 játékos vesz részt, akiknek feladata az, hogy egy bárt üzemeltessenek, lehetőleg nyereségesen. A bár fölött található a szereplők lakása, ami szintén tele van kamerákkal, amelyek a játékosok mindennapi életét figyelik. Minden héten egy személyt kiszavaz a közönség a műsorból, az utolsó bennmaradó jutalma pedig csaknem 8 millió forintnak megfelelő összeg.

A műsor munkatársai folyamatosan figyelik a kamerákat, hogy a nap végére egy összeállítást készíthessenek a nap legjobb jeleneteiből, így figyeltek fel arra az idegen férfire is, aki napközben az üres lakásban szöszmötölt. A játékosok közül csak egy fiatal nő tartózkodott a szobájában, mély álomba merülve. A betörő teljes nyugalomban átkutatta a lakást, és minden készpénzt és ékszert összeszedett, továbbá némi parfümöt is begyűjtött, összesen 200 ezer forint értékben.

A kamera mindent rögzít
Összepakolás után a férfi angolosan távozott, és csak akkor lepődött meg, amikor az utcán néhány ember feltartóztatta, és felkérte, hogy adja át, amit a lakásból hozott. A betörő tagadta a dolgot egészen addig, amíg a játék munkatársai meg nem mutatták neki a lakásban elrejtett 17 kamerát, illetve azokat a felvételeket, amik róla készültek ,,munka" közben. Ezután már nem volt mit tagadnia, a műsor készítői a rendőrség gondjaira bízták, amelynek nem lesznek nehézségei a bizonyítási eljárás során.

A sorozat szereplői később értesültek a dologról és, ahogy fogalmaztak, sajnálják a betörőt balszerencséje miatt, amiért éppen azt a lakást sikerült kiszemelnie. A rablást persze a televízió is leadta, illetve az interneten keresztül is sokan követhették végig az eseményeket élőben. A norvég műsor soha nem látott nézőcsúcsot ért el. A pórul járt betörő azonban nem örül a nagy népszerűségnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!