Aliz
6 °C
14 °C

Gyilkossággal vádolnak egy bolgár bikát

2002.11.28. 12:39
Gyilkossággal vádolnak egy bikát Bulgáriában, ezért a jószágot bíróság elé állítják. Ügyvédje szerint az enyhítő körülményeket is figyelembe kell venni, mert elképzelhető, hogy a szarvasmarha tudatmódosító szer hatása alá került.
A Szófia melletti Kardzsali városban úgy döntöttek, hogy bíróság elé állítanak egy bikát. A szarvasmarhát azzal vádolják, hogy megölte gazdáját, a 43 éves Dimitar Csonovot. A bíróság szóvivője a Trud magazinnak elmondta, hogy valóban igen ritka, amikor állatokat állítanak törvényszék elé, de az eljárás célja az, hogy minden körülményt a legalaposabban tárjanak fel, mert lehet, hogy más volt a tettes. Hozzátette, ha azonban a bikát bűnösnek találják, akkor nem kell folytatni a nyomozást.

Enyhítő körülmények

A bika esélyeit mindenesetre ronthatja a tárgyaláson, hogy Csonov összetaposott holttestét az állat karámjában találták meg. A bika ügyvédje szerint az enyhítő körülményeket is figyelembe kell venni, ugyanis szemtanúk azt állítják, hogy a bika injekciót kapott a nap folyamán. Hozzátette, hogy az is elképzelhető, hogy védence ettől vadult meg, és esetleg valóban összetaposta gazdáját - jelentette az Ananova. A hírügynökség arról nem tudósított, hogy mi történik a bikával, ha a bíróság bűnösnek találja.

Itthon nem állíthatnánk bíróság elé a bikát

Magyarországon állat ellen nem indulhat büntetőjogi eljárás. Ilyen esetekben a gazdát szokták bíróság elé állítani. Amennyiben egy súlyos ügyben bűnösnek találják, az állatot a határozat alapján el kell pusztítani. A művelet végrehajtását a rendőrségnek kell ellenőriznie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?