Mátyás
-6 °C
1 °C

Megbilincselve, sántán szökött meg egy besurranó tolvaj

2005.06.27. 12:56
Eddig 24-szer volt börtönben az a férfi, akit vasárnapi besurranása közben értek tetten a rendőrök Nyíregyházán. A férfi hétfőn reggel bal kezén bilinccsel, feltűnően sántítva elmenekült a rendőrök elől.

Bal kezén bilinccsel, feltűnően sántítva szökött el a rendőrök elől egy férfi Nyíregyházán.

A szabolcsi megyeszékhelyen vasárnap napközben két Epreskert utcai lakásba is besurrant egy férfi, ám a második akcióján tetten érték. A rendőrök őrizetbe vették a 29 éves, büntetett előéletű helybélit, aki az éjszakát a fogdában töltötte.

Hétfő reggel azonban közölte, hogy fáj a lába, ezért az egyik helyi kórházba vitték. Ott vécére kéredzkedett, majd - őrzői óvatlanságát kihasználva - megszökött.

A rendőrség körözést adott ki Rácz Attila ellen. A körülbelül 170 centi magas, átlagos testalkatú, kopaszra nyírt férfi a kórházból világosbarna, térd alá érő nadrágban, vajszínű pólóban, világos színű baseball sapkában és fűző nélküli sportcipőben menekült el.

Rácz többszörösen büntetett előéletű, eddig 24 esetben volt - többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt - hosszabb-rövidebb ideig börtönben.