Árpád
-2 °C
4 °C

Ötszáz áldozata van eddig Kínában a Bilis tájfunnak

2006.07.21. 19:46
Megduplázódott a Bilis tájfun halálos áldozatainak hivatalos száma Kínában, miután Hunan tartomány pénteki bejelentésében ugrásszerűen megnövelte a tartományban elhunytak számát.

Az ország déli részén 482-re növekedett a hét végén átsöprő tájfun halálos áldozatainak hivatalos száma, miután Hunan tartomány az eddig bejelentett 92 halott helyett pénteken már 346 elhunytról számolt be. További 89 személyt eltűntként tartanak nyilván, adta hírül az Új Kína állami hírügynökség. A tartomány egyik körzetének hatóságai a bejelentés szerint nyilvánvalóan jóval kevesebb halálozást jelentettek be a halottak tényleges számánál.

A kínai tisztségviselőket gyakran éri az a vád, hogy eltitkolják a súlyos balesetekről és más kedvezőtlen eseményekről szóló adatokat. Pénteken a polgári ügyek minisztériuma figyelmeztette a helyi hatóságokat, hogy büntetésben részesülnek, amennyiben nem jelentik be pontosan a szerencsétlenségek mértékét.

A Bilis tájfun további 63 ember halálát okozta a Hongkonggal határos Kuangtung tartományban, 30 halottat követelt a szomszédos Kuanghszi tartományban és 43 személy életét oltotta ki a tengerparti Fucsien tartományban.

Japánban az elmúlt héten legalább 18 ember lelte halálát és háromnak nyoma veszett az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban - közölte pénteken a rendőrség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?