Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Birkakölcsönző városlakóknak

2002.02.15. 16:03
A vidékfíling elérhető közelségbe került a belvárosiaknak is az új berlini birkakölcsönző megnyitásával. A birka sokoldalúan felhasználható állat: füvet nyír, megértő társ, és gyermekzsúrok sztárja is lehet.
Birkakölcsönző üzletet nyitott egy berlini üzletember. A bárányok tulajdonosa, az 52 éves Martin Portmann a Bildnek elmondta, a szolgáltatás célja, hogy a városiak is átélhessék a vidéki élet előnyeit. Például eddig, ha valaki egy birkaakol pótolhatatlan hangulatára vágyott, ám a város közepén lakott, kénytelen volt játékboltokban kapható pótmegoldásokkal (felfújható bárány, faliposzter, stb.) kísérletezni. Az új szolgáltatás azonban leveszi ezt a gondot is a megfáradt városlakó válláról.

A birka hasznos

A bolt statisztikája szerint a kuncsaftok egy része a gyepszőnyeg környezetbarát és költséghatékony rendbenntartásának céljából veszi igénybe a szolgáltatást. Az Index birkaügyi szakértői hosszas vizsgálat után megállapították, hogy a birka idegeinkre is jó hatással van, nincs ugyanis megnyugtatóbb annál, mint amikor teraszunkról a lemenő nap fényénél egy békésen legelésző birkát nézhetünk kertünkben. Ezenkívül a nap bármely időszakában jobban mutat, mint egy kerti törpe. Bégetése segít a transzcendentális meditációban való elmélyülésben, gyapja pedig kellemes tapintású.

A birka barátságos

Más ügyfelek társra vágynak, és állítólag közös sétákhoz veszik igénybe a jószágokat - jelentette a Bild. Akik unják a parkokban sakkozó, kutyát sétáltató, vagy gyermeküket fennhangon nevelő hisztérikus embereket, azok most végre valami újjal próbálkozhatnak. Portmann elmondta, hogy az állatok már nagy sikerrel szerepeltek gyerekzsúrokon is. A kölcsönzés díja megállapodás alapján történik, a cégtulajdonos elfogad állateledelt és készpénzt egyaránt, de a lényeg az, hogy az emberek élvezzék az állatokkal együtt töltött időt.