Szilvia
5 °C
16 °C

Birkakölcsönző városlakóknak

2002.02.15. 16:03
A vidékfíling elérhető közelségbe került a belvárosiaknak is az új berlini birkakölcsönző megnyitásával. A birka sokoldalúan felhasználható állat: füvet nyír, megértő társ, és gyermekzsúrok sztárja is lehet.
Birkakölcsönző üzletet nyitott egy berlini üzletember. A bárányok tulajdonosa, az 52 éves Martin Portmann a Bildnek elmondta, a szolgáltatás célja, hogy a városiak is átélhessék a vidéki élet előnyeit. Például eddig, ha valaki egy birkaakol pótolhatatlan hangulatára vágyott, ám a város közepén lakott, kénytelen volt játékboltokban kapható pótmegoldásokkal (felfújható bárány, faliposzter, stb.) kísérletezni. Az új szolgáltatás azonban leveszi ezt a gondot is a megfáradt városlakó válláról.

A birka hasznos

A bolt statisztikája szerint a kuncsaftok egy része a gyepszőnyeg környezetbarát és költséghatékony rendbenntartásának céljából veszi igénybe a szolgáltatást. Az Index birkaügyi szakértői hosszas vizsgálat után megállapították, hogy a birka idegeinkre is jó hatással van, nincs ugyanis megnyugtatóbb annál, mint amikor teraszunkról a lemenő nap fényénél egy békésen legelésző birkát nézhetünk kertünkben. Ezenkívül a nap bármely időszakában jobban mutat, mint egy kerti törpe. Bégetése segít a transzcendentális meditációban való elmélyülésben, gyapja pedig kellemes tapintású.

A birka barátságos

Más ügyfelek társra vágynak, és állítólag közös sétákhoz veszik igénybe a jószágokat - jelentette a Bild. Akik unják a parkokban sakkozó, kutyát sétáltató, vagy gyermeküket fennhangon nevelő hisztérikus embereket, azok most végre valami újjal próbálkozhatnak. Portmann elmondta, hogy az állatok már nagy sikerrel szerepeltek gyerekzsúrokon is. A kölcsönzés díja megállapodás alapján történik, a cégtulajdonos elfogad állateledelt és készpénzt egyaránt, de a lényeg az, hogy az emberek élvezzék az állatokkal együtt töltött időt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?