Lehel
17 °C
27 °C

Megbüntették a részegen randalírozó bírót

2003.08.29. 16:23
Pénzbírsággal sújtotta a floridai legfelsőbb bíróság azt a bírót, aki leitta magát egy konferencián, majd megpróbált bejutni két nő szobájába is.
A vád szerint Charles Cope kerületi bíró leitta magát egy kaliforniai jogi konferencián 2001-ben: hangoskodott és szexuális tartalmú megjegyzéseket tett, majd ellopta két nő szobakulcsát. Ezek után megpróbált bejutni a szobákba, amíg a nők aludtak, de olyan részeg volt, hogy ez már nem sikerült neki. A kínos eset után a férfi 2002. augusztusáig fizetett szabadságot vett ki, ám visszatérte után azonnal megindult az eljárás ellene, jelentette az Ananova.

Cope csendben hallgatta végig, ahogy bíró kiszabta rá a büntetést "nagy nyilvánosság előtt elkövetett helytelen magatartásért". Cope nem emelt kifogást az ezer dolláros pénzbírság, és a 28 napra felfüggesztett alkoholelvonó-kúrán való részvétel ellen. Anstead indoklása szerint a bírók nem viselkedhetnek így nyilvánosság előtt, "mert az emberek elvesztik az igazságszolgáltatás intézményébe vetett hitüket".