György
16 °C
24 °C

Bírósági végrehajtót gyanúsítanak 85 millió forint eltüntetésével

2005.02.22. 15:01
Az ügyészségi nyomozók az irodájában vettek őrizetbe egy bírósági végrehajtót, akit azzal gyanúsítanak, hogy két év alatt 85 millió forintot sikkasztott el.

Önálló bírósági végrehajtót vettek őrizetbe sikkasztás gyanújával az ügyészségi nyomozók kedden Komárom-Esztergom megyében. A végrehajtót az irodájában vették őrizetbe, majd gyanúsítottként kihallgatták és házkutatást tartottak nála - írja a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal közleményében.

Az eddigi adatok szerint a végrehajtót a Tatabányai Városi Bíróság egy gazdálkodó szervezet ingó- és ingatlan vagyonának végrehajtására jelölte ki. A gyanúsított a végrehajtási árverést még a 2002-ben lefolytatta, amiből összesen 87 millió forint folyt be a számlájára. Az összeget azonban nem utalta át a végrehajtást kérőnek, hanem saját bankszámláján tartotta, azzal sajátjaként rendelkezett.

A Tatabányai Városi Bíróság tavaly jogerős végzéssel kötelezte a végrehajtót a pénz teljes átutalására, amelyet azonban továbbra sem teljesített. Végül a végzés alapján bankszámlájáról az összeg töredékét, csak 2 millió forintot lehetett behajtani.